Brüksel'de Erdoğan paniği

Başbakan Erdoğan'ı yarın Brüksel'de karşılamak isteyen on binlerce kişi, büyük bir korkuya neden oldu. Belçika emniyeti, 'Güvenlik riski olabilir' dedi, gurbetçiler noktayı koydu: Milli İrade için geliyoruz. Engellenemez...

ABONE OL
GİRİŞ 19.01.2014 02:12 GÜNCELLEME 19.01.2014 08:40 Dış Politika
Brüksel'de Erdoğan paniği

Başbakan Tayyip Erdoğan'ı destekleyenlerin dünya siyaset literatürüne kazandırdığı 'havalimanı karşılamaları' Belçika'nın başkenti Brüksel'de büyük bir paniğe neden oldu.

BELÇİKA ALIŞKIN DEĞİL BÖYLE KARŞILAMALARA

5 yıl aradan sonra Brüksel'i ziyaret edecek olan Başbakan Erdoğan için on binlerce gurbetçi, sosyal medya üzerinden havalimanı karşılaması için sözleşti. Yarın yapılacak bu karşılama için Brüksel emniyetinden, 'izin' çıkmadı. Emniyet yetkilileri, "Bu tür karşılama havalimanında güvenlik zafiyetine neden olur. O nedenle buna izin veremeyiz" dedi.

UETD Belçika Başkanı Basir Hamarat'ın Brüksel Anakent Belediye Başkan Yvan Mayeur'ı ziyaret ettiğini belirterek, bu konuda olumsuz bir cevap almadıklarını söyledi. Hamarat, "Eğer havalimanında karşılama engellenirse, sayın Başbakanımız Erdoğan'ın yol güzergahı ve Condar Oteli önünde bir araya geleceğiz. Bu sayede Milli İrade'ye yurt dışından da tam destek vereceğiz" ifadelerini kullandı.

MİLLİ İRADE İÇİN YOLA ÇIKTILAR 

Almanya, İtalya, Polonya Fransa, Hollanda, Avusturya gibi ülkelerden yola çıkan on binlerce gurbetçinin, Başbakan Tayyip Erdoğan için çalıştıkları şirketlerden izin aldıklarına dikkat çekildi.