Davutoğlu: Ortadoğu’ya bataklık dedirtmeyeceğiz

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, İstanbul'da sahurda gençlerle buluştu. Davutoğlu, Filistin'de yaşananlarla ilgili çok önemli mesajlar verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 20.07.2014 15:19 GÜNCELLEME 20.07.2014 17:38 Dış Politika
Davutoğlu: Ortadoğu’ya bataklık dedirtmeyeceğiz

Ak Parti İstanbul Gençlik Kolları Başkanlığı Teşkilatı, geleneksel sahur programında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu ağırladı. Sahur programında yaptığı konuşmasında Gazze’de saldırıların devam ettiğini ifade eden Ahmet Davutoğlu,şunları söyledi;

HAVA BOMBARDIMANI DEVAM EDİYOR

"Yine Gazze’de saldırılar var.Yine bütün gücüyle İsrail ordusu saldırıyor ve Gazze halkı bütün onuruyla,bütün insanlık adına ayakta,bütün mazlumlar adına ayakta.Hava bombardımanı devam ediyor, Gazzeli o bombardımandan kaçarken Arakan’lı kardeşlerini düşünüyor.İşte bilinç bu , işte şuur bu , Gazzeliler bu dava ahlakını ayakta tuttukları için Allah indinde de tarih indinde de onurlu ve izzetli insanlardır.

O BATAKLIK DEDİKLERİ KERKÜK'Ü AZİZ BİLMİŞİZ

Gazzelilerin bize söylediği gibi bütün bu mazlumlar bize Allah’ın emanetidir ve Allah şahit olsun ki o mazlumlara sonuna kadar ezeli ve ebedi olarak sahip çıkacağız ve hiçbir yerde Filistin,Gazze davasını yalnız bırakmayacağız.Birileri tarafsız olalım diyecek belki,belki birileri Ortadoğu bataklığına bulaşmayalım diyecek ama biz o bataklık dedikleri Şam’ı , Şam-ı Şerif bilmişiz , o bataklık dedikleri Ortadoğu’da ki Mekke’yi Medine’yi Kabe bilmişiz , o bataklık dedikleri Ortadoğu’da ki Bağdat’ı kardeş bilmişiz , o bataklık dedikleri Kerkük’ü aziz bilmişiz , Ortadoğu bataklık değil , insanlığı ayağa kaldıran o aziz vahyin merkezidir , Hira’nın merkezidir , Beytül Dağı’dır , Kudüs’tür , Kahire’dir.

ORTADOĞU'YA BATAKLIK DEDİRTMEYECEĞİZ

Ana muhalefet partisi lideri ve birileri bataklık diyorlar , insanlığı aydınlatan Hira mağarasının olduğu Ortadoğu’ya bataklık dedirtmeyeceğiz . Ortadoğu üzerinde ki sömürgecileri bu bölgeden uzaklaştırana kadar gece gündüz çalışacağız , bataklık diye andıkları Ortadoğu’dan büyük bir medeniyet meşalesini ayağa kaldıracağız , Allah’ın izniyle.."