Kremlin: Erdoğan, Putin ile görüşmek istiyor

Kremlin'den yapılan açıklamada Erdoğan'ın 30 Kasım'da Paris'te Putin ile görüşmek istediği ifade edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 27.11.2015 11:35 GÜNCELLEME 27.11.2015 14:13 Dış Politika
Kremlin: Erdoğan, Putin ile görüşmek istiyor

Fransa'nın başkenti Paris, 30 Kasım'da BM İklim Değişikliği Konferansı'na ev sahipliği yapacak. Liderlerinde Paris'te olacağı o gün için Kremlin'den bir açıklamada geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bayburt'ta yaptığı konuşmada ise, "Ben olayın olduğu gün Putin'den randevu talep ettim. O günden beri dönmediler. Pazartesi Paris'teki Zirve'ye kendileri de gelecek. Orada bunları oturup konuşabiliriz" dedi.

TÜRKİYE'DEN İKİLİ GÖRÜŞME TEKLİFİ

Kremlin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Kasım'da Paris'te Rusya lideri Vladimir Putin'le görüşmek için talepte bulunduğunu açıkladı. Reuters'ın haberine göre, Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, "Türkiye tarafından yapılan devlet başkanları düzeyinde bir görüşme teklifinin" Putin'e ulaştığını söyledi. Peskov, "Söyleyebileceklerim bu kadar" ifadesini kullandı.

KESİNLEŞMİŞ İKİLİ GÖRÜŞME YOK

Cumhurbaşkanlığı kaynakları Erdoğan ve Putin'in, Paris'teki İklim Değişikliği Zirvesi'nde ikili görüşme gerçekleştirmelerinin ihtimal dahilinde olduğunu ancak an itibariyle saati belirlenmiş bir ikili görüşmenin söz konusu olmadığını bildirdi.

KAYNAK : Haber7