İngiltere'den flaş Türkiye açıklaması

İngiltere Başbakanı Cameron, Türkiye'ye vize serbestisi konusunda 'bu kararı Schengen bölgesi aldı, biz böyle bir karar almadık' dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 20.04.2016 16:39 GÜNCELLEME 20.04.2016 22:37 Dış Politika
İngiltere'den flaş Türkiye açıklaması

İngiltere Başbakanı David Cameron, "Schengen bölgesinde değiliz. Ayrıca Türklere vize (serbestisi) teklifinde bulunma kararını Schengen bölgesi aldı. Biz böyle bir karar almadık, almayacağız da." dedi.

Cameron, İngiliz Parlamentosunun alt kanadı Avam Kamarası'nda düzenlenen haftalık "Başbakan'a Sorular" oturumunda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Oturumda, bir milletvekilinin, Türkiye-AB arasındaki vize serbestisine yönelik sorusuna cevaben Cameron, Birleşik Krallık'ın Schengen bölgesinde bulunmadığını hatırlattı.

Cameron, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Schengen bölgesinde değiliz. Ayrıca Türklere vize (serbestisi) teklifinde bulunma kararını Schengen bölgesi aldı. Biz böyle bir karar almadık, almayacağız da. ,

Ancak vizenin, ülkelere yerleşip çalışmadan çok, ziyaret hakkı veren vize olduğunu hatırlayalım. Schengen ülkelerini vizeleriyle ziyaret eden Türklerin, Britanya'ya gelme ya da otomatik olarak ülkeye girme hakları yok. Bunu net bir şekilde anlamak çok önemli."

KAYNAK : AA