Rusya'dan patriotlarla iligili şok iddia!

Rusya Hava Kuvvetleri Eski Komutanı Anatoli Kornukov, Türkiye'nin Suriye sınırına yerleştirilecek Patriot füzelerinin hedefinin Rusya olduğunu iddia etti.

ABONE OL
GİRİŞ 22.01.2013 11:59 GÜNCELLEME 22.01.2013 11:59 Dış Politika
Rusya'dan patriotlarla iligili şok iddia!

İnterfax'a Patriotlarla ilgili değerlendirmede bulunan Kornukov, “Füzeler Suriye'den yönelecek muhtemel bir saldırıdan daha çok, Bağımsız Devletler Topluluğu ve Kollektif Güvenlik Anlaşması Örgütü üyesi ülkeleri ve Rusya'yı hedef alıyor.” dedi.

Bu adımın Rusya'ya karşı olduğunun anlaşıldığını savunan eski komutan, “Sınır yakınımızda. Azerbaycan Türkiye'nin müttefiki. Ermenistan tehdit altında.” iddiasında bulundu.

Patriotların sınırdan uzak bir alana yerleştirildiğini ve 75 kilometre menzili olduğunu savunan Rus komutan, “Sadece sınır bölgesi kapsanıyor. Başka bir şey değil. Taktik olarak sorun çözücü değil. Kapsama alanına giren herhangi bir cismi kesinlikle düşürebilecek. Moral desteğinden başka bir şey değil…” eleştirisi getirdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin başta olmak üzere Rus yetkililer Patriotların bölgede askeri yığınağı artıracağını ve sıcak çatışma riskini yükselteceğini savunuyor.

KAYNAK : CİHAN