ABD'de sular durulmuyor! Her taraf yangın yeri!

Amerika Birleşik Devletleri'nde gündemde yine şiddet görüntüleri var. ABD'nin Minneapolis eyaletinde, polis tarafından gözaltına alınırken öldürülen George Floyd, polis şidddetini gündeme taşıdı.

ABONE OL
GİRİŞ 28.05.2020 17:07 GÜNCELLEME 28.05.2020 18:27 DÜNYA
ABD'de sular durulmuyor! Her taraf yangın yeri!

Floyd'un ölümüne neden olan gözaltının ardından binlerce kişi olayı protesto etmek için toplandı. Göstericiler sloganlar atarak ABD'deki polis şiddetini protesto etti. ABD'de çıkan olaylar ise dünyanın gözünü tekrar bu ülkeye çevirdi.

 

PROTESTOCULARA SERT MÜDAHALE

ABD'nin Minneapolis kentinde polis şiddeti yüzünden hayatını kaybeden siyahi George Floyd'un ölümünü protesto eden yüzlerce göstericiye polis müdahale etti.

 

Yerel medyada yer alan haberlere ve sosyal medyada paylaşılan görüntülere göre göstericiler, önceki gün Floyd'un hayatını kaybettiği yerin yakınında bulunan 3. bölge polis merkezinde akşam saatlerinde toplandı.

Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı ve birçok bölgeye giriş çıkışları kapattığı yerde bir araya gelen çoğunluğu siyahi göstericiler, Floyd'un ölümüne neden olan polislerin cinayetle yargılanması yönünde sloganlar attı.

Bazı noktalarda göstericilerle yakın temasa giren polislerin göstericileri dağıtmak için yoğun şekilde göz yaşartıcı gaz kullandığı kameralara yansıdı.