Mukhtar Ablyazov: Amacımız Kazakistan'daki rejimi yıkmak

Kazakistan'daki olayların arkasındaki lider isimlerden olduğu düşünülen Mukhtar Ablyazov, amaçlarının "Kazakistan'daki rejimi yok etmek" olduğunu söyledi. Ablyazov, "Nazarbayev'in heykellerini yıkacağız ve O'nu hapse atacağız" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 07.01.2022 16:54 GÜNCELLEME 08.01.2022 16:57 DÜNYA
Mukhtar Ablyazov: Amacımız Kazakistan'daki rejimi yıkmak

Kazakistan Dışişleri Bakanlığı yapılan açıklamada, ülkede yaşanan şiddet olaylarlarının koordineli ve hazırlıklı olduğu dile getirilmişti.

Orduya ait silah cephaneliklerinin yağmalanması ve devlet kurumlarının işgali gibi sahnelerin yaşandığı gösterilerde turuncu devrimin izleri kendini belli etmeye başladı.

Kazakistan'da tehlikeli provokasyon: Plakasız araçlardan silahlar dağıtıldı

Çin'den ilk açıklama, Türkiye ve Putin'e özel teşekkür! Kazakistan lideri: Vur emri verdim

"AMACIMIZ KAZAKİSTAN'DAKİ REJİMİ YOK ETMEK"

Hakkındaki yolsuzluk ve mali dolandırıcılık iddialarıyla bilinen Kazak iş adamı ve politikacı Mukhtar Ablyazov, Kazakistan'da yaşanan gösterileri Ukrayna 24 kanalına değerlendirdi.

Aydınlık'ın aktardığı habere göre, yurt dışından hükümeti devirmeye yönelik gösterilere medya desteği sağlayan Ablyazov, "Temel amacımız Nazarbaev'in rejimi yok etmektir. Memleketi bu hale onun rejimi getirdi" dedi.

"NAZARBAYEV'İN HEYKELİNİ YIKACAĞIZ VE HAPSE ATACAĞIZ"

Ablyazov devamında şunları söyledi:

"Nazarbayev'in istifa ettiği yalan. Görüyoruz ki daha yaşarken kendi heykelini yaptı. Biz hem heykelini yok edeceğiz hem de onu hapse atacağız."

KAYNAK : Aydınlık