Türkiye ile Azerbaycan'dan Kazakistan görüşmesi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Jeyhun Bayramov ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Kazakistan'daki son gelişmelerin ele alındığı bildirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 06.01.2022 09:01 GÜNCELLEME 06.01.2022 11:44 DÜNYA
Türkiye ile Azerbaycan'dan Kazakistan görüşmesi
Türkiye ile Azerbaycan'dan Kazakistan görüşmesi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile telefonda görüştü.

Bakanlıktan yapılan bilgilendirmeye göre, görüşmede Kazakistan'daki son gelişmeler ele alındı.

Ayrıca Çavuşoğlu, Japonya Dışişleri Bakanı Yoshimasa Hayashi'yi yeni görevi vesilesiyle tebrik etti.

Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Japonya Dışişleri Bakanı Yoshimasa Hayashi ile görüntülü telekonferansla görüştüğünü duyurarak, "İkili ilişkilerimizi ve ortak iş birliği alanlarını ele aldık. Tarihi dostluk bağlarımıza uygun şekilde stratejik ortaklığımızı ileri seviyelere taşımaya kararlıyız" ifadelerini kullandı.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • MiSaFiR 2 yıl önce Şikayet Et
    Yapılan zamların geri alınmasına rağmen ve Hükümetin istifa etmesine rağmen, protesto gösterilerine devam edenler ART NİYETLİDİR !!! Kazakistan VATANDAŞLARI, acil olarak bu kişileri tespit edip DIŞLAMALILAR ...
    Cevapla
  • Selim 2 yıl önce Şikayet Et
    Oradaki olayda başka. %40 rus nufusu var. İçerideki kazakların bir kısmıda rus dostlarıyla birlikte hareket ederek Kazakistanın Türkiye'ye daha fazla yaklaşmasına dur demek istiyorlar. Yoğun fetö yapılanması var. Onlarda dostlarıyla başka oyunlar içindeker. Sizde dostlarınızla birlikte eninde sonunda bunu yapacak ve Türkiyeyi karıştıracaksınız. Ama bizim elimizde armut toplamayacak bu sefer. 15 Temmuz gibi olmaz. Ayağınızı denk alın. Satır aralarında Türkiye'yi tehdit etmeyin.
    Cevapla
  • Yüksel 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ve Azerbaycan olarak arabukuculuk ve barış gücü önerisini sunalım. Batıdan ya da bize aykırı olanlardan medet ummayı geride bırakmanın zamanı geldi de geçiyor.
    Cevapla
  • Birecikli 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye kime değse bir karışıklık çıkıyor.
    Cevapla
  • kişi 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkye acil yardım talebinde bulunmalı yoksa rusya çin Kazakistan ı işgal edecek fiili olmasa bile. suriye de geç kaldık burda kalmayalım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR