İtalyan lider Meloni'den Müslüman isme tehdit

İtalya'da aşırı sağcı siyasetçi Giorgia Meloni, Müslüman gazeteci Rula Jebreal'a verdiği cevapla tartışma yarattı. Meloni'nin sözleriyle gazeteciyi tehdit ettiği iddia edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 03.10.2022 13:23 GÜNCELLEME 03.10.2022 14:17 DÜNYA
İtalyan lider Meloni'den Müslüman isme tehdit

Geçen hafta İtalya'nın Kardeşleri isimli siyasi partisiyle zafere ulaşan Giorgia Meloni, henüz hükümet kurulmadan çok sert açıklamalarda bulundu.

Giorgia Meloni, İtalya'nın ilk kadın başbakanı oldu

İtalyan lider Meloni küreselcilere savaş açtı: Aileyi, kimliği, dini değerleri koruyacağız

Kudüs'te doğup büyüyen İtalyan gazeteci Rula Jebreal'ın sosyal medya hesabından yaptığı, "Meloni babasının suçlarından sorumlu olmamalı ama o genelde bazı yabancıların işlediği suçları bütün mültecilere yayarak azınlıkları günah keçisi ilan ediyor" sözlerine Meloni'deb cevap geldi.

45 yaşındaki Meloni, "Jebreal Hanım, umarım hakime de bana yönelttiğiniz suçlamaları açıklayabilirsiniz" dedi. Jebreal'in sözlerine Meloni'nin yakınları ve müttefikleri de karşı çıktı. Beş Yıldız Hareketi'nin lideri Giuseppe Conte de Jebreal'ın açıklamalarını temelsiz olarak yorumladı. Meloni'nin gazeteciye sözleri "tehdit" olarak yorumlandı.

Jebreal ise kendisine yöneltilen tehditlere yanıt verdi. Jebreal, "Bütün otokratlar kendilerine karşı olanları her zaman sindirmeye ve susturmaya çalışıyor" dedi.

Meloni'nin lideri olduğu İtalya'nın Kardeşleri, neo-faşist Ulusal Birlik'ten ayrılmıştı.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR