Miçotakis yine Türkiye'yi hedef aldı: Kırmızı çizgiyi aşmamalı

Türkiye'nin gayriaskeri statüdeki adaları silahlandırılmasını eleştirmesini haksız bulan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye'ye yönelik skandal ifadeler kulandı.

ABONE OL
GİRİŞ 28.10.2022 14:06 GÜNCELLEME 28.10.2022 14:10 DÜNYA
Miçotakis yine Türkiye'yi hedef aldı: Kırmızı çizgiyi aşmamalı

Yunanistan'da 'bir gece ansızın' sözleri gündemde yerini koruyor. Son olarak Fransız dergisine konuşan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, yine Türkiye'ye yönelik haddi aşan ifadelere başvurdu.

Son dönemlerde Ege ve Doğu Akdeniz'de provokatif eylemlerini artıran Yunanistan'dan skandal açıklamalar gelmeye devam ediyor. Dün Almanya Şansölyesine Türkiye'yi şikayet eden Miçotakis, Fransız dergisine verdiği demeçte Türkiye'yi hedef alarak skandal sözler sarf etti.

Miçotakis, ABD Temsilciler Meclisi'nde "Türkiye'ye F-16 satmayın" sözleri ile gerilimin fitilini ateşlemiş, Yunan basınına yer alan haberlerde Türkiye'nin F-16 sürecini baltalamaya çalıştıkları açık açık itiraf edilmişti.

Bunun yanı sıra uluslararası alanda Türkiye karşıtı bir atmosfer yaratmaya çalıştığı da itiraf edilmişti.

Fransız dergisine konuşan Miçotakis, gariaskeri statüdeki adaların silahlandırılması konusunda Türkiye'nin verdiği haklı tepkiyi tehdt olarak algıladıklarını belirtirken "Bir ülkenin toprak egemenliğine yönelik herhangi bir tehdit, özellikle mevcut uluslararası koşullar altında ciddiye alınmalıdır." sözlerini kullandı.

"Avrupa, İkinci Dünya Savaşı'nın sona ermesinden bu yana ilk kez kendi kıtasında bir savaşla karşı karşıya. Ülkem için, ülkeler arasındaki anlaşmazlıkların barışçıl çözümünün tek yolu olarak Uluslararası Hukuku, sınırların dokunulmazlığını ve diyalog ilkesini korumak gerekir." ifadelerini kullanan Miçotakis, 'İki ülke arasında silahlı çatışmanın yaşanmayacağını ancak mevcut durumda tehlikeyi hafife almamaları gerektiğini belirtti.

Ege ve Akdeniz'de Türk jetlerine taciz gerçekleştiren gayriaskeri statüdeki adaları silahlandıran Yunanistan'a Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan sert bir çıkış gelmiş ve 'Bir gece ansızın' ifadeleri kullanılmıştı.