KKTC'yi sarsan cinayet: Rum tarafına kaçan zanlı iade edildi

Kuzey Kıbrıs'ta lise öğrencisi Zehie Helin Reessur başına sert bir cisim vurularak öldürüldü. Genç kızın cesedi inşaat alanında bulundu. Rum kesimine kaçan katil zanlısı eski erkek arkadaş, yakalanarak KKTC polisine teslim edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.01.2023 08:42 GÜNCELLEME 26.01.2023 09:50 DÜNYA
KKTC'yi sarsan cinayet: Rum tarafına kaçan zanlı iade edildi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Gazimağusa kentinin turistik bölgesinde yer alan bir inşaat alanında ceset bulundu.

Yapılan incelemeler sonucu cesedin annesi Kıbrıs Türkü, babası Suriyeli olan 16 yaşındaki lise öğrencisi Zehie Helin Reessur'a ait olduğu tespit edildi. Genç kızın kafasına sert bir cisim vurularak öldürüldüğü belirlndi.

Genç kızın öldürülmesinde zanlı olarak görülen 21 yaşındaki erkek arkadaşı Sefer Buğra Altundağ, Güney Kıbrıs'a kaçtı.

Reessur'un cansız bedeninin bulunduğu arazide sürüklenme izleri bulunurken, Derinya'da bulunan içi kanlı aracın ise Reessur'un erkek arkadaşına ait olduğu konuşuluyor.

Adli olaylarda Rum ve Türk kesimleri BM üzerinden işbirliği yapıyor. Rum yönetimi polisi tarafından yakalanan Altundağ'ın, KKTC'ye iade edilmesi için Birleşmiş Milletler'e talepte bulunuldu.

Güney Kıbrıs Polis Basın Subaylığı, Altundağ'ın KKTC polisine teslim edildiğini açıkladı.

KAYNAK : NTV
Erkan Talu Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR