9 ülke Ramazan Bayramı'na bir gün sonra girdi

Ramazan Bayramı'nı Türkiye ve birçok Arap ülkesinden farklı olarak bir gün sonra kutlamaya başlayan 9 ülkede, camii ve açık alanlar sabahın erken saatlerinde bayram namazı için doldu.

ABONE OL
GİRİŞ 22.04.2023 14:33 GÜNCELLEME 22.04.2023 16:44 DÜNYA
9 ülke Ramazan Bayramı'na bir gün sonra girdi

Genç, yaşlı, kadın, çocuk binlerce Faslı, başta başkent Rabat olmak üzere ülkenin birçok kentinde bayram namazını kılmak için camilerin yanı sıra meydanlarda bir araya geldi.

Rabat yakınlarındaki Sela kentinde de namaz için belirlenen açık alana on binlerce Faslı akın etti.

Çeşit çeşit geleneksel kıyafetleriyle namaz alanına gelen Faslılar, renkli görüntüler oluşturdu. Bayram namazı ve hutbesinin ardından cemaate tatlı ikram edildi.

Bazı ülkelerin hilalin dünyanın herhangi bir yerinde görülmesini değil kendi topraklarında görülmesini esas alması nedeniyle, İslam coğrafyasında bayram farklı günlerde kutlanabiliyor.

Fas dışında; İran, Bangladeş, Pakistan, Malezya, Tayland, Umman, Libya ve Endonezya'da da bayram sevinci bir gün sonra yaşandı.

KAYNAK : Ajanslar
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR