İran'dan son dakika Azerbaycan ve Ermenistan çağrısı: Karabağ Azerbaycan'ındır

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, Kafkasya’daki son gelişmelerden endişeli olduklarını belirterek, Azerbaycan ile Ermenistan'a diyalog çağrısında bulundu. Kenani, “Karabağ’ı Azerbaycan toprağı olarak görüyoruz” dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 19.09.2023 22:02 GÜNCELLEME 19.09.2023 22:02 DÜNYA
İran'dan son dakika Azerbaycan ve Ermenistan çağrısı: Karabağ Azerbaycan'ındır

Azerbaycan’ın Karabağ'da yürüttüğü terörle mücadele operasyonunda devam ederken, İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, Kafkasya’daki son gelişmelerden endişeli olduklarını belirtti.

'İRAN OLARAK KARABAĞ'I AZERBAYCAN TOPRAĞI OLARAK GÖRÜYORUZ'

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki sorunun diyalog yoluyla çözülmesi çağrısında bulunan Kenani, Azerbaycan ve Ermenistan’ı ateşkes kurallarına uymaya davet ederek, "İran olarak Karabağ’ı Azerbaycan toprağı olarak görüyoruz. Orada yaşayanların hukuku ve güvenliği bu çerçevede diyalog yoluyla çözülmelidir” ifadelerini kullandı.

Bölge ülkelerinin sorunları çözmek için önemli role sahip olduklarını vurgulayan Kenani, İran’ın 3+3 formatında görüşmelere katılmaya hazır olduğunu vurguladı.

KAYNAK : İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR