Aliyev Karabağ için tek şartını açıkladı! Operasyon ancak böyle duracak...

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Karabağ'da Ermenistan güçlerine karşı başlatılan 'Anti-Terör Operasyonu' hakkında açıklama yaptı. Aliyev, operasyonun durdurulması için gereken şartlarını duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 20.09.2023 08:38 GÜNCELLEME 20.09.2023 09:39 DÜNYA
Aliyev Karabağ için tek şartını açıkladı! Operasyon ancak böyle duracak...
Aliyev Karabağ için tek şartını açıkladı! Operasyon ancak böyle duracak...

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile ABD Dışişleri Bakanı Blinken arasındaki telefon görüşmesine ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamaya göre Aliyev, Blinken ile görüşmesinde Karabağ'da Azerbaycan ordusunca başlatılan antiterör tedbirlerinin gerekçelerini aktardı.

Karabağ'daki Ermeni silahlı güçlerden ve son aylarda artan provokasyonlarından, sözde rejimin "cumhurbaşkanı seçimi" yapmasından bahseden Aliyev, provokatif eylemleri önlemek için bölgede yerel nitelikte antiterör tedbirlerine başlamak zorunda kaldıklarını kaydetti.

Karabağ'da son durum: Aliyev'den tek şart! Ancak böyle biter...Karabağ'da son durum: Aliyev'den tek şart! Ancak böyle biter...

Aliyev, Azerbaycan ordusunun sivilleri ve altyapı tesislerini hedef almadığını, yalnızca meşru askeri hedefleri imha ettiğini vurguladı.

OPERASYONUN DURMASI İÇİN ALİYEV'DEN TEK ŞART

Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde yaşayan Ermenilerin temsilcilerinin, Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı İdaresi tarafından yeniden entegrasyon konularını görüşmek üzere defalarca diyaloga davet edildiğini fakat bu davetlerin reddedildiğini hatırlatan Aliyev, antiterör tedbirleri devam ederken de diyalog davetini yinelediklerini ifade etti.

Aliyev, Karabağ'daki Ermeni silahlı güçlerin silah bırakması ve silahsızlandırılması durumunda terörle mücadele tedbirlerinin durdurulacağını belirtti.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 72 TÜMÜ
  • Ahmed 7 ay önce Şikayet Et
    Karabağ ermenilerinin Azerbaycan vatandaşı olduğunu kabul etmek, kuruluşu esnasında Türkiye Cumhuriyeti'nin yaptığı gibi ölümcül bir yanlış. Yarın hepsi terörist olarak sahada dolaşacak.
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Gidin o büyük acik koridoru alin, daha neyine sartlar? Gene gelip size saldiricaklar. Onlara firsat sizin hepisini öldürene kadar vururlar. Beklersen malesef düsman güclenir ve geri döner!!
    Cevapla
  • GERÇEK 7 ay önce Şikayet Et
    iran atıp tutuyordu ne oldu farsi marsi
    Cevapla
  • Paşa 7 ay önce Şikayet Et
    Gardaşım!Azerbeycan ile Nahcıvan arasını ayıran Zengezur ne pahasına olursa olsun kapatılmalı,Ermenistan gibi İran da cezalandırılmalıdır.
    Cevapla
  • Anadolu Aslanı 7 ay önce Şikayet Et
    sayın Aliyev Karabağ'da ki ermeni Askerlerin Rutbeli'lerini kesinlikle tutukla ve Döşedikleri mayınları sökmeden Ermenistan'a geçişine izin verme. Ve bir tane bile Ermeni asker burakma'dan temizle Ermeni halktan da gitmek isteyenlere izin ver gitsinler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR