Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"

Hamas'tan üst düzey yetkili bir isim, Yahya Sinvar'ın Gazze'de mücadeleye liderlik ettiğini açıkladı. Hamaslı yetkili, İsrail'in kendi halkına yalan söylediğini ve esirlerin hayatta olduğunu belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 28.04.2024 19:25 GÜNCELLEME 29.04.2024 09:43 DÜNYA
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"
  • Haber7

Gazze'de soykırımcı işgalci İsrail'e karşı mücadele veren Hamas'tan adı açıklanmayan üst düzey yetkili bir isim, önemli açıklamalarda bulundu.

YAHYA SİNVAR, MÜCAHİTLERİN BAŞINDA

Hamas'ın en az 30 İsrailli subayı elinde tutmaya devam ettiğini belirten yetkili, siyasi hareketin lideri Yahya Sinwar'ın etkili bir şekilde Gazze'deki mücadeleye liderlik etmeye devam ettiğini teyit etti.

İSRAİL, KENDİ HALKINI KANDIRIYOR!

Al-Araby Al-Jadeed'e yaptığı açıklamada Hamaslı yetkili, "İsrail işgal hükümetinin İsrail halkını ve İsrail tarafından tutulan mahkumların ailelerini hedef alan sistematik bir aldatmacaya giriştiğini" söyledi.

Yetkili, siyonist İsrail'in esirlerin serbest bırakmaktan kaçtığını dile getirdi.

İDDİALARI YALANLADI: ESİRLER HAYATTA

Hamaslı kaynak, İsrail medyasında dolaşan "Hamas'ın elinde yalnızca 20 İsrailli esirinin olduğu ve geri kalan rehinelerin akıbetinin bilinmediği" yönündeki iddiaları yalanladı.

Kassam görüntüleri yayınladı, İsrail karıştı! Netanyahu’nun evinin önüne yığıldılar

HAMAS’IN ELİNDE 30 İSRAİLLİ SUBAY VAR

Gazze’deki İsrailli mahkumların kesin sayısının tespit etmenin imkansız olduğunu söyleyen yetkili, "Hamas’ın elinde yalnızca 7 Ekim'de son derece hassas askeri birliklerden ve yerlerden ele geçirilen yaklaşık 30 İsrail ordusu ve Şin Bet subayı var." ifadesini kullandı.

Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’

ESİRLER, İSRAİL’İN ULAŞAMAYACAĞI YERLERDE

Hamaslı yetkili, "esirlerin işgalci kuvvetlerin ulaşamayacağı son derece güvenli yerlerde olduğunu" bildirdi.

BAZI ASKERİ MAHKUMLARIN KİMLİKLERİ SAKLANIYOR

Hamaslı Kaynak ayrıca İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve bazı bakanlarının "silahlı kuvvetlerin öfkesini kışkırtmayı önlemek için bazı askeri mahkumların kimliklerine ilişkin önemli bilgileri sakladıklarını" belirtti.

MAHKUMLARIN SERBEST BIRAKILMASININ TEK YOLU KALICI ATEŞKES

Kaynak, "İşgal mahkumlarını serbest bırakmanın tek yolu, ateşkes ve yeniden inşa taahhüdünün eşlik ettiği müzakerelerden geçiyor" diye ekledi.

Tam saha direniş: İşgal güçlerine hiçbir noktada rahatlık yok!

KAYNAK : Haber7