İsrail polisi, Türk vatandaşını öldürdü

İsrail polisine bıçaklı saldırıda bulunduğu ifade edilen 30'lu yaşlardaki bir Türk vatandaşı, İsrail güvenlik güçleri tarafından öldürüldü. Adı "Hasan Saklanan" olduğu kaydedilen şahsın, dün, Ürdün üzerinden Kudüs'e geldiği aktarıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 30.04.2024 13:36 GÜNCELLEME 02.05.2024 10:26 DÜNYA
İsrail polisi, Türk vatandaşını öldürdü

İsrail polisine bıçaklı saldırıda bulunan Türk vatandaşı, İsrail güvenlik güçleri tarafından katledildi. Yaralı polisin hastaneye kaldırıldığı ve durumunun iyi olduğu belirtildi.

Türk vatandaşının, dün, Ürdün üzerinden bir turist kafilesiyle Kudüs'e geçtiği ifade edilirken, söz konusu şahsın 1990 Şanlıurfa doğumlu Hasan Saklanan olduğu kaydedildi.

Şanlıurfa'da imam olduğu belirtilen Hasan'ın, hastalandığını söyleyerek turist kafilesinden ayrıldığı öğrenildi. Saklanan'ın evli ve 4 çocuk babası olduğu; en büyük çocuğunun 12, en küçük çocuğunun ise 3 yaşında olduğu belirtildi.

Türk vatandaşının cansız bedeninin taşındığı sırada, Filistinliler tekbir getirdi.

DİPLOMATİK KAYNAKLARDAN AÇIKLAMA

Türk diplomatik kaynaklar ise, "Konu, Tel Aviv Büyükelçiliğimiz ve Kudüs Başkonsolosluğumuzca yakından takip edilmektedir. Olay bütün boyutlarıyla araştırılmaktadır." açıklamasını yaptı.

Kudüs şehidi Hasan Saklanan ile ilgili ilk bilgilere Haber7 ulaştı!

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR