Rusya'da neler oluyor? Genelkurmay Başkan Yardımcısı da tutuklandı

Rusya Genelkurmay Başkan Yardımcısı Korgeneral Vadim Shamarin, "dolandırıcılık" iddiasıyla gözaltına alındı. Evi aranan Shamarin, daha sonra mahkeme kararıyla tutuklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 23.05.2024 10:45 GÜNCELLEME 23.05.2024 15:39 DÜNYA
Rusya'da neler oluyor? Genelkurmay Başkan Yardımcısı da tutuklandı

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun görevden alınmasıyla başlayan süreç devam ediyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Şoygu'nun yerine Başbakan Yardımcısı ve ekonomist Andrey Belousov'u Savunma Bakanlığı'na atamıştı.

Dün, Tümgeneral Ivan Popov, "geniş çaplı dolandırıcılık" suçlamasıyla gözaltına alınmış ve askeri mahkeme tarafından tutuklannıştı. Popov, Rusya'nın Ukrayna'daki işgalinde yaşanan askeri aksaklıkları eleştirmiş ve 2023'ün Temmuz ayında görevden alınmıştı.

Orduyu eleştiriyordu: Rus generale dolandırıcılık tutuklaması

BİR GÖZALTI DAHA

Rusya Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov'un Yardımcısı Korgeneral Vadim Shamarin ise, bu sabah "dolandırıcılık" iddiasıyla gözaltına alındı. Evi aranan Shamarin, daha sonra mahkeme kararıyla tutuklandı. Asker mahkemeden yapılan açıklamada, "Mahkeme, soruşturmanın Vadim Shamarin'in tutuklu yargılanması şeklinde bir önleyici tedbir seçilmesi yönündeki dilekçesini kabul etti." denildi.

Korgeneral Shamarin; Savunma Bakan Yardımcısı Timur Ivanov, Korgeneral Yuri Kuznetsov ve Tümgeneral Ivan Popov'un ardından benzer suçlamayla tutuklama işlemi yapılan dördüncü isim oldu.

Kuznetsov toplam 30.5 milyon ruble, Ivanov ise 1.185 milyar ruble rüşvet almakla suçlanıyor.

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR