Rusya, Filistin'i tanıdığını yineledi

Kremlin'den yapılan açıklamada, Rusya'nın Filistin'i tanıdığını yinelendi. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, SSCB'nin bu adımı ilk olarak 1988'de attığını ve modern Rusya'nın da bu politikaya bağlı kalmaya devam ettiğini/edeceğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.05.2024 14:54 GÜNCELLEME 24.05.2024 14:54 DÜNYA
Rusya, Filistin'i tanıdığını yineledi

İrlanda, Norveç ve İspanya'nın Filistin'i devlet olarak tanıyacağını açıklaması sonrası Rusya'dan açıklama geldi.

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Filistin'in devlet olarak SSCB döneminde tanıdıklarını hatırlatarak, modern Rusya'nın da Filistin'i tanıdığını ve "iki devletli çözümü" desteklediklerini söyledi:

"SSCB, Filistin Devleti'ni tanıdı. Bu, BM Güvenlik Konseyi'nin ilgili kararlarına ve iki devletli çözüm yaklaşımına uyuyor. Biz de SSCB'nin varisleriyiz ve bu konudaki tutarlı ve şeffaf konumumuzu sürdürüyoruz."

Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB), Filistin'i devlet olarak 1988 yılında tanımıştı. Şu anda da 143 BM üyesi devlet, Filistin'i bağımsız, egemen bir ülke olarak tanımış durumda. Gazze'de artan katliamla birlikte, Filistin'in devlet olarak ilerleyen dönemde çok daha fazla ülke tarafından tanınacağı belirtiliyor.

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR