Biden, Trump düellosuna böyle hazırlanıyor

ABD kamuoyu kasım ayındaki başkanlık seçimleri öncesi adayların perşembe günkü ilk TV münazarasını bekliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 25.06.2024 09:49 GÜNCELLEME 25.06.2024 12:26 DÜNYA
Biden, Trump düellosuna böyle hazırlanıyor

Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump ile Demokrat aday ve mecvut ABD Başkanı Joe Biden, 27 Haziran’da CNN’in ev sahipliğinde karşı karşıya gelecek. Geçen hafta Washington’un yaklaşık 110 kilometre uzağındaki başkanlık tatil konutu Camp David’e giden Biden’ın münazara gününe kadar resmi programını boşaltması ise “Biden, Trump için hazırlanıyor” yorumlarına neden oldu.

BİDEN SINAVA ÇIKIYOR

Başkan Biden ve eski başkan Trump, perşembe gecesi Atlanta’da 2024 genel seçimlerinin ilk başkanlık tartışmasında ABD saatiyle 21.00’da (TSİ 28 Haziran 04:00) karşı karşıya gelecek. Kasım seçimlerinden önce genellikle eylül ve ekim aylarında yapılan münazaralar ABD tarihinde ilk kez bu kadar erken yapılmış olacak.

Başkan Biden’ın performansını belirleyecek en önemli etkenlerden biri 81 yaşındaki siyasetçinin zindeliği olacak. 90 dakika sürecek tartışma sırasında Biden’ın fiziksel ve mental kapasitesi yakından izlenecek. Trump geçen aylarda tartışma programından önce Biden’ın mental kapasitesini arttırıcı uyuşturucu testine tabi tutulması gerektiğini söylemişti.

KAYNAK : Hürriyet
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR