Belçika ve Azerbaycan'dan vatandaşlarına uyarı: Lübnan'ı terk edin

Belçika Dışişleri Bakanlığı ve Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlarından Lübnan'dan "mümkün olan en kısa sürede" ayrılmalarını istedi.

ABONE OL
GİRİŞ 25.09.2024 21:29 GÜNCELLEME 25.09.2024 21:29 DÜNYA
Belçika ve Azerbaycan'dan vatandaşlarına uyarı: Lübnan'ı terk edin

Belçika'nın resmi ajansı Belga'nın haberine göre, Dışişleri Bakanlığı, Lübnan'daki güvenlik durumunun "daha da kötüleşebileceği" uyarısında bulundu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Durumun öngörülemezliği nedeniyle Lübnan'a seyahat edilmemesi tavsiye edilmekte ve Belçika vatandaşlarından mümkün olan en kısa sürede ülkeyi terk etmeleri istenmektedir." ifadesine yer verildi.

Lübnan'da yaklaşık 1800 Belçika vatandaşının yaşadığı tahmin ediliyor.

AZERBAYCAN

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, bölgedeki güvenlik riski nedeniyle vatandaşlarına Lübnan ve İsrail'e seyahat etmemeleri uyarısını yineledi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bölgedeki gergin güvenlik riski sebebiyle 3 Ağustos ve 5 Ağustos'ta yapılan Lübnan ve İsrail'e seyahat uyarılarının dikkate alınması gerektiği belirtildi.

Açıklamada, İsrail'de olağanüstü hal ilan edilmesi nedeniyle bu ülkedeki Azerbaycan vatandaşlarına Lübnan sınırına yakın bölgelere gitmemeleri ve yerel makamların güvenlik talimatlarına uygun davranmaları tavsiye edildi.

Bakanlık, 3 Ağustos ve 5 Ağustos tarihlerinde Azerbaycan vatandaşlarına Lübnan'a ve İsrail'e seyahat etmemeleri uyarısı yapmıştı.

Azerbaycan Hava Yolları (AZAL) ise dün güvenlik nedeniyle Bakü-Tel Aviv uçuşlarını durdurmuştu.

İSRAİL, LÜBNAN'DA 609 KİŞİ ÖLDÜRDÜ

İsrail ordusu, 23 Eylül Pazartesi gününden itibaren Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı verilerine göre, İsrail’in pazartesi günü itibarıyla ülkeye yönelik artan hava saldırılarında 609 kişi öldü.

Lübnan Dışişleri ve Göçmenler Bakanı Abdullah Buhabib, İsrail’in saldırıları nedeniyle ülke içerisinde yerinden edilenlerin sayısının 500 bine yaklaştığını ifade etti.

Ülkenin güney bölgelerinden başkent Beyrut'a ve kuzey bölgelerine göç dalgası devam ediyor.

KAYNAK : AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR