Rusya'dan bölgeyi karıştıracak duyuru: Nükleer silah kullanabiliriz

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, siyasi hesaplaşmalar için terörist yollara ve kan akıtmaya başvurulmaması gerektiğini belirterek, "Bir saldırıya karşılık olarak nükleer silah kullanabiliriz" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 28.09.2024 23:21 GÜNCELLEME 28.09.2024 23:21 DÜNYA
Rusya'dan bölgeyi karıştıracak duyuru: Nükleer silah kullanabiliriz

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, BM 79. Genel Kurulu'nda konuştu. İsrail'in Beyrut'ta düzenlediği ve Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın ölümüne yol açan saldırılardan endişe duyduklarını söyledi.

Lavrov, "Bunun doğru bir yol olduğunu düşünmüyorum. Siyasi hesaplaşmalar için terörist yollara ve kan akıtmaya başvurulmamalı." diye konuştu.

'FİLİSTİNLİ SİVİLLERİN AMERİKAN SİLAHLARIYLA ÖLDÜRÜLMESİ DERHAL DURDURULMALIDIR'

Bu tür “siyasi cinayetlerin” sıradan hale geldiğini ifade eden Lavrov, İsrail'in Gazze'ye yönelik yıkıcı savaşını da kınadı. Lavrov, "Hala merhamet duygusu taşıyan herkes, eşi benzeri görülmemiş bir insani felakete dönüşen Ekim trajedisinin Filistinlilerin toplu cezalandırılması için kullanılmasına öfke duymaktadır. Filistinli sivillerin Amerikan silahlarıyla öldürülmesi derhal durdurulmalıdır" dedi.

Lavrov konuşmasında başkenti Kudüs olan, 1967 sınırlarında bağımsız, egemen bir Filistin devletinin tanınması gerektiğini de vurguladı.

Birçok kişinin İsrail'in ABD'yi çatışmaya doğrudan çekmeye çalıştığını dile getirdiğine işaret eden Lavrov, "Bu nedenle İran ve Hizbullah'ı tahrik etmeye çalışıyor." değerlendirmesinde bulundu.

'SİYASİ HESAPLAŞMALAR İÇİN TERÖRİST YOLLARA VE KAN AKITMAYA BAŞVURULMAMALI'

Rusya Dışişleri Bakanı, diğer taraftan İran'ın sorumlu bir davranış sergilemeye devam ettiğini belirterek bunun gerekli olduğunu ve kayda geçmesi gerektiğini vurguladı.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin de aynı taktiği uyguladığını ve NATO ülkelerini doğrudan çatışmanın içine çekmeye çalıştığını kaydeden Lavrov, "Ondan sonra oturup izleyecekler." ifadesini kullandı.

Lavrov, "Bunun doğru bir yol olduğunu düşünmüyorum. Siyasi hesaplaşmalar için terörist yollara ve kan akıtmaya başvurulmamalı." diye konuştu.

'NÜKLEER SİLAH KULLANABİLİRİZ'

Konuşmasında Ukrayna savaşına da değinen Lavrov, "Burada, Rusya gibi nükleer bir güçle savaşma fikrinin anlamsızlığı ve tehlikesi hakkında konuşmayacağım" dedi.

Lavrov, "Egemenliğimize kritik bir tehdit oluşturan konvansiyonel bir saldırıya karşılık olarak nükleer silah kullanabiliriz” ifadelerini kullanarak, “Ukrayna'ya uzun menzilli silahlar için izin verip vermeyeceklerini, duyduklarından ne anladıklarını o zaman göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR