Hasan Nasrallah'ı İran mı sattı? Şoke eden sözler gündem oldu

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın Beyrut'ta İsrail'in hava saldırısında öldürülmesi tüm dünyada geniş yankı buldu. Suikasta ilişkin güvenlik zafiyeti tartışmaları sürerken Al Arabiya kanalında şoke eden bir açıklama yapıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 29.09.2024 00:33 GÜNCELLEME 29.09.2024 00:43 DÜNYA
Hasan Nasrallah'ı İran mı sattı? Şoke eden sözler gündem oldu

Suikasta ilişkin güvenlik zafiyeti tartışmaları sürerken Al Arabiya kanalında saldırıdan günler önce şoke eden bir açıklama yapıldı.

Arap İslam Konseyi Sekreteri Muhammed Ali El-Hüseyni, verdiği demeçte Nasrallah için "Vasiyetini yaz çünkü Kudüs'e girme hayallerin seni aldattı, ortakların da seni sattı" ifadeleri kullandı. Hüseyni'nin Al Arabiya'ya yaptığı bu açıklama "Nasrallah'ı İran mı sattı?" sorularını akıllara getirdi.

Öte yandan, İsrail'in çağrı cihazlarını hedef alan saldırısında da hedef alınan cihazların İran üzerinden sipariş edilmesi dikkat çekmişti.

Nasrallah öldürüldü! Hizbullah'ın muhtemel yeni lideri!

"ORTAKLARIN SENİ SATTI"

Lübnan'daki Arap İslam Konseyi Genel Sekreteri Muhammed Ali el-Hüseyni'nin 25 Eylül'de Al Arabiya'ya verdiği demeçte Nasrallah'ı uyararak, İran'ın kendisini sattığını söylemesi oldukça dikkat çekti.

Hüseyni açıklamasında şunları dile getirdi:

Nasrallah, İran'ın senin hakkında ne dediğini bilseydin, denklem tersine dönerdi. Vasiyetini yaz çünkü Kudüs'e girme hayallerin seni aldattı, ortakların da seni sattı.

"MİLLETİNİ DEĞİL İRAN'I TERCİH ETTİN"

Arap İslam Konseyi Sekreteri Muhammed Ali El-Hüseyni, Nasrallah'ın ölümünün ardından X hesabından paylaşımda bulundu.

Nasrallah ile fotoğrafını paylaşan Hüseyni şu ifadeleri kullandı:


 

"Lübnan'ı birlikte özgürleştirdik. İsrail'i kovduk. Fakat sen kardeşlerini, milletini değil İran'ı tercih ettin. Onlar da seni mazlumlara karşı kullanıp ortada bıraktı"

İRAN ABD'Yİ SUÇLADI

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın İsrail tarafından öldürülmesine ilişkin, "Uluslararası toplum, bu terör saldırısının emrinin New York'tan verildiğini unutmayacaktır." ifadelerini kullandı.

Pezeşkiyan, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın, İsrail'in dün Beyrut'a düzenlediği saldırıda hayatını kaybettiğinin açıklanması sonrasında yazılı açıklama yayımladı.

Açıklamasında Nasrallah'a İsrail'e karşı mücadelesi nedeniyle övgüde bulunan Pezeşkiyan, "Siyonistlerin terör saldırısının direniş ailesini her zamankinden daha güçlü hale getireceğini" ifade etti.

KAYNAK : Sabah
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR