Hamaney'den Sinvar açıklaması

Hamaney, Sinvar'la alakalı yayımladığı mesajda, "Direniş cephesi, öne çıkan liderlerinin şehit olmasıyla durmadığı gibi Sinwar’ın şehadetiyle de duraksamayacaktır. Hamas yaşıyor ve yaşamaya devam edecek" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 19.10.2024 11:51 GÜNCELLEME 19.10.2024 11:51 DÜNYA
Hamaney'den Sinvar açıklaması

İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, Hamas Lideri Yahya Sinvar'ın İsrail'in gerçekleştirdiği saldırıda hayatını kaybetmesine ilişkin ilk açıklamasını yaptı.

Hamaney yayınladığı mesajında Sinvar'dan övgüyle bahsederek, "O, direnişin zalim ve işgalci düşmana karşı kararlılıkla direnen parlak bir yüzüydü. Akıl ve cesaretiyle onlara ağır darbeler vurdu. 7 Ekim'de düşmana unutulmaz bir darbe indirdi ve ardından şerefiyle şehitlik mertebesine yükseldi." ifadelerini kullandı.

Hamaney, "Onun gibi ömrünü zalim ve işgalci düşmana karşı mücadeleyle geçiren biri için, şehadetten daha layık bir son olamaz. Elbette kaybı direniş cephesi için acı verici ancak bu cephe, Şeyh Ahmed Yasin, Fethi Şikaki, Abdulaziz Rantisi ve İsmail Haniye gibi öne çıkan liderlerinin şehit olmasıyla durmadığı gibi Sinvar'ın şehadetiyle de Allah’ın izniyle duraksamayacaktır. Hamas yaşıyor ve yaşamaya devam edecek." ifadelerine yer verdi.

KAYNAK : İHA
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR