Trump, Waltz'u görevden aldı

ABD Başkanı Donald Trump, Yemen savaş planlarının paylaşıldığı Signal grubuna "yanlışlıkla" ABD'li bir gazeteciyi eklemesinin ardından eleştirilerin odağı olan ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Mike Waltz'un görevinden aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 02.05.2025 20:09 GÜNCELLEME 02.05.2025 20:10 DÜNYA
Trump, Waltz'u görevden aldı

ABD Başkanı Donald Trump, ulusal güvenlik danışmanı Mike Waltz'u görevden alarak yerine geçici olarak ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio'yu getirdi.

Ocak'ta göreve gelen Trump'ın bu hamle ile yakın çevresinde ilk sarsıntıyı yarattığı düşünülüyor. Trump, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Waltz'u ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Büyükelçilisi olarak aday göstereceğini açıkladı ve Waltz'un "ülkemizin çıkarlarını önceliklendirmek için çok çalıştığını" ifade etti.

Waltz, Mart ayında haberleşme uygulaması Signal'da Trump'ın baş ulusal güvenlik yardımcıları ile oluşturulan bir gruba yanlışlıkla bir gazetecinin eklenmesiyle patlak veren skandalın ardından Beyaz Saray içerisinde eleştirilere maruz kalmıştı.

Rubio, 1970'li yıllarda iki görevi birlikte yürüten Henry Kissinger'dan sonra aynı anda hem dışişleri bakanı hem de ulusal güvenlik danışmanı olarak görev yapan ilk kişi olacak.

Beyaz Saray'da düzenlenen bir etkinlikte dün açıklama yapan Trump, "Ne zaman bir sorunum olsa, Marco'yu arıyorum ve sorunu çözüyor" dedi.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR