Arakçi'den Macron'a sert tepki: Çifte standartla suçladı!

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un enerji tesislerine yönelik saldırılar konusundaki çağrısına tepki gösterdi. Arakçi, Macron'u İsrail'in İran'daki saldırılarına sessiz kalmakla suçladı.

ABONE OL
GİRİŞ 19.03.2026 13:55 GÜNCELLEME 19.03.2026 14:11 DÜNYA
Arakçi'den Macron'a sert tepki: Çifte standartla suçladı!

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İsrail ve ABD'nin İran'a yönelik saldırılarına sessiz kaldığını belirterek, “İsrail, Tahran'daki yakıt depolarını havaya uçurup milyonları zehirli maddelere maruz bıraktığında İsrail'i kınamadı” dedi.

ARAKÇİ'DEN MACRON'A TEPKİ: TAHRAN'DAKİ YAKIT DEPOLARINI HAVAYA UÇURDUĞUNDA İSRAİL'İ KINAMADI

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un sanal medya hesabı üzerinden yaptığı sivil altyapı ve enerji tesislerinin korunmasına yönelik çağrısını alıntılayarak tepki gösterdi. Macron'un çifte standart uyguladığını savunan Arakçi, “Macron, İsrail ve ABD'nin İran'a karşı yürüttüğü savaşı kınayan tek bir kelime bile sarf etmedi. İsrail, Tahran'daki yakıt depolarını havaya uçurup milyonları zehirli maddelere maruz bıraktığında da İsrail'i kınamadı. Mevcut 'endişesi', gaz tesislerimize yapılan İsrail saldırısının ardından gelmedi. Bizim misillememizin ardından geldi. Ne yazık” ifadelerini kullandı.

Arakçi'nin tepki gösterdiği paylaşımında Macron, İran ve Katar'daki gaz üretim tesislerine yönelik saldırıların ardından Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ve ABD Başkanı Donald Trump ile görüştüğünü duyurmuştu. Macron, söz konusu paylaşımında, “Sivil altyapıyı, özellikle de enerji ve su tedarik tesislerini hedef alan saldırıların gecikmeksizin durdurulması ortak çıkarımızadır. Sivil halklar ve onların temel ihtiyaçlarının yanı sıra enerji arzının güvenliği de askeri tırmanıştan korunmalıdır” değerlendirmesinde bulunmuştu.

 

KAYNAK : DHA
Fatih Yoncalık Haber7.com - Dış Haberler Editörü

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Fatih Yoncalık, yüksek lisansını İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde yaptı. Trakya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora programına devam eden Fatih Yoncalık, öğrenim hayatı boyunca muhtelif gazete ve dergilerde bilhassa dünya gündemi ve Orta Doğu üzerine çeşitli yayınlar yaptı. Meslek hayatına AKŞAM Gazetesi’nde başlayan Yoncalık, Eylül 2024’ten bu yana Haber7.com’da “Dış Haberler Editörü” olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR