ABD'den son dakika İran kararı! Petrol piyasalarını sarsacak hamle

Son dakika haberi... ABD Hazine Bakanlığı, İran petrolünün satışına verilen kısa vadeli iznin yakında biteceğini ve yenilenmeyeceğini bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 14.04.2026 22:47 GÜNCELLEME 14.04.2026 23:24 DÜNYA
ABD'den son dakika İran kararı! Petrol piyasalarını sarsacak hamle

SON DAKİKA HABERİ: ABD Hazine Bakanlığı, İran'a yönelik yaptırımları sıkılaştırma kararı alarak yeni bir operasyon başlattığını duyurdu. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Tahran yönetimi üzerinde azami baskıyı sürdürmek amacıyla Ekonomik Öfke operasyonu kapsamında kararlı adımlar atıldığı bildirildi.

'İKİNCİL YAPTIRIMLAR UYGULAMAYA HAZIRIZ'

Küresel finansal kurumlara yönelik net uyarılarda bulunulan açıklamada, Bakanlığın elindeki tüm araç ve yetkileri sonuna kadar kullandığı vurgulandı.

İran'ın faaliyetlerine destek veren kuruluşların hedef alınacağının altını çizen Bakanlık, konuya "Finansal kurumlar, Bakanlığın mevcut tüm araç ve yetkilerini sonuna kadar kullandığını ve İran'ın faaliyetlerini desteklemeye devam eden yabancı finansal kurumlara karşı ikincil yaptırımlar uygulamaya hazır olduğunu bilmelidir." sözleriyle işaret etti.

İRAN PETROLÜNE TANINAN KISA VADELİ YETKİ YENİLENMEYECEK

Açıklamada, uluslararası sularda bekleyen İran petrolünün durumuna da değinildi. Söz konusu petrolün satışına ilişkin tanınan muafiyetin kaldırılacağını belirten yetkililer, "Halihazırda denizde mahsur kalmış İran petrolünün satışına izin veren kısa vadeli yetki, birkaç gün içinde sona erecek ve yenilenmeyecektir." ifadelerini kullandı.

KAYNAK : Haber7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR