01 Temmuz YKS - AYT sınav yorumları! Üniversite sınavı sorular nasıldı?

Üniversite sınavının ikinci oturumu olan YKS - AYT sınavı bugün düzenlenecek. Üniversite sınavın ardından gözler sınav yorumlarına çevrilecek. Peki AYT sınavı zor muydu kolay mıydı? Dün sınava giren öğrenciler bugünde sınav sorularını tartışıyor. İşte 01 Temmuz YKS - AYT oturumu üniversite sınavı yorumları...

ABONE OL
GİRİŞ 03.07.2018 09:00 GÜNCELLEME 04.07.2018 09:51 EĞİTİM
01 Temmuz YKS - AYT sınav yorumları! Üniversite sınavı sorular nasıldı?

Üniversiteye geçiş sisteminin değişmesiyle birlikte ÖSYM (Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından bu yıl ilk kez uygulamaya alınan ve yaklaşık 2.3 milyon üniversite adayının katılım sağlayacağı yeni sınav sistemi olan YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) ikinci oturumu olan AYT (Alan Yeterlilik Testi) 01 Temmuz pazar tarihinde gerçekleştirilecek. Peki YKS - AYT soruları nasıldı? Sınav yorumlarına göre sorular zor muydu kolay mıydı.

2018 YKS tercih kılavuzu! Üniversite kontenjanları açıklandı...

Büyük bir heyecan içerisinde katılım sağlayacakları sınavın zorluk-kolaylık derecesi hakkında ayrıntılı bilgi edinmek ve bu hususta fikir sahibi olmak isteyen öğrencilerin akıllarındaki soru işaretlerine yanıt niteliğindeki, üniversite sınavı zor muydu kolay mıydı? Hedefledikleri üniversitede eğitim almak isteyen, zorlu geçen sınav maratonunda yerini alan adayların, ‘’2018 YKS – AYT sınavı soruları nasıldı?’’ şeklinde arayışlarını sürdürdüğü Yükseköğretim Kurumları Sınavına ilişkin detaylı bilgilerin tamamına haber7.com üzerinden kolay ve hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz.

 

ALAN YETERLİLİK TESTİ YKS SINAV YORUMU YAPMAK VE YORUMLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Üniversite sınavı yorumlarına göre YKS - AYT oturumda yer alan Matematik, Fen Bilimleri, Türk Dili ve Edebiyat, Sosyal Bilimler 1 ve Sosyal Bilimler 2 soruları nasıldı? AYT sınav yorumu yapma ve yorumları okumak için yukarıda bulunan bağlantıya tıklayabilirsiniz.

YKS SINAVINDA 4 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRECEK Mİ?

ÖSYM (Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından düzenlenen YKS sınavında 4 yanlış 1 doğruyu götürecek, ancak açık uçlu sorularda yanlış doğruyu götürmeyecektir.

AYT SINAVI SORU DAĞILIMI? TOPLAMDA KAÇ SORU SORULDU?

 YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) ikinci oturumu olan AYT (Alan Yeterlilik Testi)'de 40 Matematik, 40 Fen Bilimleri, 40 Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler 1 ve 40 Sosyal Bilimleri 2 testi karşımıza çıkacak.  

YKS SINAVI TYT OTURUMU SINAVI NASILDI? ZOR MUYDU KOLAY MIYDI?

Bu sene ilk kez düzenlenen Yüksek Öğretime Geçiş sınavı birinci oturumu TYT yani Temel Yeterlilik Sınavı 30 Haziran 2018 tarihi itibariyle düzenlendi. Genel anlamda sınavın zor olduğunu savunan öğrenciler özellikle Matematik testinin yetişmediğini dile getirdi. Türkçe ise bir çok öğrenciye kolay geldi. Uzmanlar ise müfredat dışında soruların olmadığını savundu. İşte öğrencilerin o yorumları için tıklayınız

SINAVA GİREN ÖĞRENCİYE ULAŞIM ÜCRETSİZ OLACAK

İETT, 30 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek öğrenci ve sınav görevlilerine toplu ulaşımın ücretsiz olacağını duyurdu. Yapılan açıklamada, "30 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde YKS'ye girecek öğrenci ve sınav görevlilerine toplu ulaşım ücretsizdir. Öğrenciler sınav giriş belgelerini, görevliler ise görevli belgelerini göstererek sınava gidiş ve dönüşlerde ücretsiz geçiş sağlayabilirler" ifadeleri kullanıldı.

YKS BARAJ PUANI NEDİR?

​Yaklaşık 2 buçuk milyon öğrencinin gireceği 2018 YKS sınavı baraj puanı belli oldu. Buna göre yapılan resmi açıklamalar çerçevesinde Yükseköğretim Kurumları Sınavın barajını geçmek için en az TYT'de 150'yi geçmek, Alan Yeterlilik Testi'ndeki (AYT) 180'i geçmeleri gerek. Yani öğrenciler girdikleri sınavda TYT'den 15 net AYT'den 20 net yapmak zorunda.

AYT SINAVI TURLAMA TEKNİĞİ NEDİR?

Adaylara  AYT'de  toplam 160 soru için 180 dakika süre tanınacak. Altınbaş Üniversitesi Rehberlik Koordinatörü Murat Acet süreyi doğru kullanmak için turlama tekniğinin önemine dikkat çekerek "Turlama tekniği, normal ve kolay soruların çözülerek testlerin tamamlanması ve zor ve çok zor soruların ikinci tura bırakılmasına dayanır.