2018 YKS - TYT Yorumları! Temel Yeterlilik Testi zorluk kolaylık derecesi

2018 yılında hayata geçirilen yeni sınavı sistemi YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) ilk oturumu 30 Haziran Cumartesi tarihinde düzenlenecek. Hedefledikleri üniversitenin hayalini kuran adaylar, YKS – TYT sınav yorumlarını merak ediyor. Milyonlarca öğrencinin dört gözle beklediği üniversite sınavı zor muydu kolay mıydı?

ABONE OL
GİRİŞ 28.07.2018 11:56 GÜNCELLEME 28.07.2018 11:57 EĞİTİM
2018 YKS - TYT Yorumları! Temel Yeterlilik Testi zorluk kolaylık derecesi
2018 YKS - TYT Yorumları! Temel Yeterlilik Testi zorluk kolaylık derecesi

Üniversiteye geçiş sisteminin değişmesiyle birlikte ÖSYM (Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından bu yıl ilk kez uygulamaya alınan ve yaklaşık 2.3 milyon üniversite adayının katılım sağlayacağı yeni sınav sistemi olan YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) birinci oturumu olan TYT (Temel Yeterlilik Testi) 30 Haziran Cumartesi tarihinde gerçekleştirilecek. 2018 yılı itibariyle üniversite hedefi olan milyonlarca öğrenci, 30 Haziran ve 1 Temmuz tarihleri arasında 3 (üç) oturum şeklinde düzenlenecek YKS – TYT sınav sınav yorumlarını merak ederek araştırmalarını yoğunlaştırmaya başladı.

2018 YKS tercih kılavuzu! Üniversite kontenjanları açıklandı...

 


YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı)’den tüm yıl boyunca sarf ettikleri emekleri neticesinde başarı yakalayabilmek ve hayalini kurdukları üniversite/bölüme yerleşmek isteyen üniversite adayları, akıllarını kurcalayan YKS- TYT sınav yorumları şeklinde sorgulamalarını ağırlıklı biçimde sürdürüyor. Büyük bir heyecan içerisinde katılım sağlayacakları sınavın zorluk-kolaylık derecesi hakkında ayrıntılı bilgi edinmek ve bu hususta fikir sahibi olmak isteyen öğrencilerin akıllarındaki soru işaretlerine yanıt niteliğindeki, üniversite sınavı zor muydu kolay mıydı? Hedefledikleri üniversitede eğitim almak isteyen, zorlu geçen sınav maratonunda yerini alan adayların, ‘’2018 YKS – TYT sınavı soruları nasıldı?’’ şeklinde arayışlarını sürdürdüğü Yükseköğretim Kurumları Sınavına ilişkin detaylı bilgilerin tamamına haber7.com üzerinden kolay ve hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz.

2018 Liseye Geçiş Sınavı yorumları! ÖSYM LGS zor muydu kolay mıydı?

yks

Sayısal alandan; Matematik ve Fen Bilimleri sınavı bugün gerçekleştirilecek. Matematik sorularına yanıt veren öğrenciler, 2018 YKS TYT Matematik soruları nasıldı zor muydu kolay mıydı?'' sorusuna yanıt ararken; Fen bilimleri sorularını cevaplayan üniversite adayları ise ''2018 YKS TYT Fen Bilimleri soruları nasıldı zor muydu kolay mıydı?'' sorusunu merak etmeye başladı.

Öte yandan sözel alandan; Türkçe, İnkılap tarihi ve Atatürkçülük, Din kültürü ve Ahlak bilgisi ve Felsefe sınavı bugün gerçekleştirilecek. Türkçe sorularını cevaplayan öğrenciler, 2018 YKS TYT Türkçe soruları nasıldı zor muydu kolay mıydı?'' şeklinde soru yöneltirken, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük sorularına yanıt veren üniversite adayları ise ''2018 YKS TYT İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük soruları nasıldı zor muydu kolay mıydı?'' sorgulamalarına ağırlık kazandırmaya başladı. 

Aynı zamanda milyonlarca öğrenci, sözel alandaki Felsefe ve Din kültürü-Ahlak bilgisi sorularının zorluk-kolaylık derecesine ilişkin bilgi sahibi olmak istiyor. Bu husus hakkında ayrıntılı şekilde fikir elde etmek isteyen üniversite adayları, 2018 YKS TYT Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi soruları nasıldı zor muydu kolay mıydı?'' şeklinde akıllarında soru işareti bırakan bu sorunun yanıtını öğrenmek üzere kollarını sıvadı. Son olarak gerçekleştirilen Felsefe sınavı soruları hakkında merak ettiklerine erişmek arzusu içinde olan öğrenciler de 2018 YKS TYT Felsefe soruları nasıldı zor muydu kolay mıydı?'' sorgulamasını son sürat sürdürüyor.

*Sınava giren milyonlarca öğrenci YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı)’nın ilk oturumu olan TYT  (Temel Yeterlilik Testi) hakkındaki sınav yorumlarını haber7.com aracılığıyla paylaşıyor. Siz de 2018 LGS - TYT sınavı sorularının yorumlarını haberimizin yorum bölümüne gönderin bütün üniversite adayları YKS - TYT soruları ve yorumlarını okusun…

YKS (YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI) NE ZAMAN YAPILACAK? YKS SINAV TARİHLERİ VE SORU DAĞILIMLARI…

2018 yılı itibariyle, YKS (Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı), ÖSYM (Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından TYT (Temel yeterlilik Testi), AYT (Alan Yeterlilik Testi) ve YDT (Yabancı Dil Testi) olmak üzere üç aşamalı yapılacak.

*Bu yıl ilk kez öğrencilerin deneyimleyeceği YKS’nin birinci oturumu olan TYT (Temel Yeterlilik Testi) 30 Haziran Cumartesi günü saat 10:15’de düzenlenecek ve sınav süresi 2 saat 15 dakika (135 dakika) olacak. Üç oturum şeklinde gerçekleştirilecek YKS (Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı)’nin ilk oturumu olan TYT’de; öğrencilere 40 Türkçe, 40 Temel Matematik, 20 Sosyal Bilimler ve 20 Fen Bilgisi olmak üzere toplamda 120 adet soru yöneltilecek.  Sosyal Bilimler bölümünde 5 Tarih, 5 Coğrafya, 5 Felsefe ve 5 Din Kültürü Ahlak bilgisi (veya ilave Felsefe) soruları; Fen Bilimleri bölümünde 7 Fizik, 7 Kimya ve 6 biyoloji soruları yöneltilecek.

*İkinci oturum olan; AYT (Alan Yeterlilik Testi) ise; 1 Temmuz Pazar günü saat 10:15’de düzenlenecek ve sınav süresi 3 saat (180 dakika) olacak.

*Üçüncü oturum olan; YDT (Yabancı Dil Testi); 1 Temmuz 2018 Pazar günü saat 15.35’te düzenlenecek ve sınav süresi 2 saat (120 dakika) olacak.

YKS (YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI) SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından YKS (Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı) sonuçlarının ne zaman açıklanacağına ilişkin duyuru yayımlandı. Yapılan açıklamalar doğrultusunda, 30 Haziran 2018 tarihinde yaklaşık 2.3 milyon öğrencinin katılımıyla gerçekleşen YKS (Liseye Geçiş Sınavı) sonuçları 31 Temmuz 2018 tarihinde öğrenci ve velilerin erişimine açılacak. Sonuçlar, ÖSYM (Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi)’nin resmi internet sitesi osym.gov.tr aracılığıyla öğrenilebilme imkanı elde edilebilecek.

ÖNEMLİ UYARI!

ÖSYM (Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından sınava katılım sağlayacak üniversite adaylar için sınav saati uyarısı gerçekleştirildi. ÖSYM tarafından sosyal medya platformundan yapılan açıklamalar doğrultusunda; TYT (Temel Yeterlilik Testi) ve AYT (Alan Yeterlilik Testi) için öğrencilerin saat 10.00’dan sonra, YDT (Yabancı Dil Testi) için de saat 15.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklarının uyarısında bulunuldu.

Öte yandan YKS (Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı)’ye girecek öğrencilerin, gerekli kimlik ve güvenlik işlemlerinin zamanında gerçekleştirilebilmesi için sınav başlangıç saatinden en az 1 saat önce hazır olarak bulunması gerekmektedir. Sınav günü ve saatinde, yanında T.C. kimlik kartı ve sınav giriş belgesi olmayan adayların sınav binasına girişine izin verilmeyecektir. Tüm bunların yanı sıra İETT tarafından da, 30 Haziran ve 1 Temmuz tarihleri arasında YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı)’ya girecek öğrenci ve sınav görevlilerine toplu ulaşımın ücretsiz olacağının açıklaması gerçekleştirildi.

YKS (YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI)’NİN GEÇERSİZ SAYILACAĞI DURUMLAR NELERDİR?

1)Soru ve cevapları cevap kâğıdının arkasına yazmaları,

2)Sınav süresi bittiği halde soruları okumaya ve cevap kâğıdında işaretleme yapmaya devam etmeleri,

3)Salondaki görevlilere soru sormaları,

4)Sınavın cevaplama süresi başlamadan soruları okumaya başlamaları,

5)Konuşmaları, kopya çekmeleri veya kopya vermeleri,

6)Birbirlerinden kalem, silgi vb. şeyler alıp vermeleri,

7)Müsvedde kâğıdı kullanmaları veya soru ve cevaplarını başka bir kâğıda yazmaları,

8)Sınav düzenini bozacak davranışlarda bulunmaları yasaktır. Bu yasaklara uymadığı tespit edilen adayların sınavları geçersiz sayılacaktır.

2018 YKS - TYT SINAVI TWİTTER YORUMLARI! YKS - TYT SINAVI SORULARI ZOR MUYDU KOLAY MIYDI?

yksyksyksyksyksyksyks

yksyksyksykstyttyttytyks*YKS - TYT sınav yorumları eklendikçe haberimizin içeriğine ekleyeceğiz. Takipte kalın…

YORUMLAR 150 TÜMÜ
  • nur 5 yıl önce Şikayet Et
    tyt turkçe soruları zor muydu
    Cevapla
  • Ebru 5 yıl önce Şikayet Et
    Tercih sonuçlarını bir an önce açıklayın lütfen.Bekletmenize gerek yok bizleri.Zaten dibe kadar batmış durumdayız bu sınav yüzünden.Sonuçlar gelsin de biz de yolumuza bakalım.Seneye olacak sınav için ya çalışmalara başlayalım.Eğer kazandıysak da biraz sevincini yaşayalım.Ama kazanmak zor.
    Cevapla
  • Melek 5 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen yardım edin 240 larda puanla paramedik olur mu?Bir de bu puan tyt değil ayt puanı
    Cevapla
  • Deniz 5 yıl önce Şikayet Et
    Puanlar düşsün lütfenn!Bir yere yerleşelim.Çok zor bir sınavdı.Lütfen puanlar düşsün.
    Cevapla
  • ANAN 5 yıl önce Şikayet Et
    şuan bak bak düşüyor fiyuvvvv bak bak düşüyor el salla fiyuvvvv
    Cevapla
  • Defne 5 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten Türkiye'nin bir düzenli eğitim sistemi yok.Varsa da biz göremiyoruz.Bu yıl ki üniversite sınavı da ayrı bir sürprizdi.Bu sınav için sıralarda dirsek çürütttük.Gece gündüz uyumadık ama sonuç çok kötü geldi.Bu yaptığınız hak mıdır Ösym?Keşke bir yılınızı bu kadar zor sorular sormak için harcamasaydınız siz de.Yaptığınız sınav çok bir işe yaramadı da.Bir şey yapamadık.Hakkımı,bir yılımı sizlere helâl etmiyorumÖsym yetkilileri!
    Cevapla
  • ALİ 4 yıl önce Şikayet Et
    At üstünde düşman kolay olur ama . Önemli olan birşeyleri alttan başarabilmek.
    Cevapla
  • nur yazman 5 yıl önce Şikayet Et
    Beni savaş yerinde atsız koydun,karım karısık sorular var. Yani bu sınav savaş gibi bir oyun .Ben çalısmaya deve ediyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR