9. Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması 2. aşama online sınavı 4 Temmuz’da

İlkokul, ortaokul ve lise kategorilerinde, bu yılki teması “Sağlıklı Yaşam” olan yarışmanın 2. aşama online sınavı 4 Temmuz 2021 Pazar günü saat 10.00’da gerçekleşecek.

ABONE OL
GİRİŞ 02.07.2021 10:17 GÜNCELLEME 02.07.2021 11:28 EĞİTİM
9. Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması 2. aşama online sınavı 4 Temmuz’da

2. Aşama randevulu online sınav Ufka Yolculuk web sitesi üzerinden yayınlanacak Türkiye sınırları içerisindeki sınav merkezlerinde yapılacak.  

Değerlendirmeler yarışmacı olarak kaydoldukları il veya ilçe üzerinden yapılacak 

Yarışmanın birinci aşama sınavında başarılı olarak ikinci aşama sınava girmeye hak kazanan yarışmacılar, pandemi tedbirlerine uygun olarak hazırlanan merkezlerde sınava girebilecekler. Sınav tarihinde bulunacakları ya da yarışmaya kayıtlı oldukları il ve ilçelerde belirlenen merkezler arasından seçim yapabilecekler. Ancak sıralama ve puanlamaları sınava girdikleri değil, yarışmacı olarak kaydoldukları il veya ilçe üzerinden yapılacak. 

Öğrencilerin, sınav başlamadan en az 30 dakika önce, sınav salonunda hazır bulunmaları gerekiyor. 

Öğrenciler 30 dakika önceden hazır bulunacakları sınav merkezlerinde internet bağlantısı olan bilgisayar, tablet veya akıllı telefonları aracılığıyla online olarak sınava katılabilecek. Ayrıca yanlarında geçerli kimlik belgeleri ve hes kodları ile sınav merkezlerine giriş yapabilecekler.  

Sınav görevlisi tarafından verilecek kod ile sınav sistemine erişim sağlanabilecek yarışmada katılımcılar, elde edecekleri puan ve sıralamalara göre büyük ödüllerle buluşacaklar.  

BİNLERCE ÖDÜL DAĞITILACAK 

Türkiye genelinde her kategoride laptop, elektrikli kaykay, bisiklet, bluetooth kulaklık, akıllı saat ile il bazında binlerce ödül, 2. aşama sınav sonuçlarına göre verilecek. 9. Ufka Yolculuk Türkiye geneli ödül töreni 15 Ağustos 2021 tarihinde gerçekleştirilecek. 

Sağlık koşullarının oluşturduğu şartlardan dolayı Türkiye geneli ve il bazında ödül törenlerinin gerçekleştirilememesi halinde ilk 3 derece ödülleri de dahil olmak üzere bütün ödüller, yarışmacılara ulaştırılacak. 

İl geneli ödülleri, İl Sınav Düzenleme Kurulları tarafından kazananlara takdim edilecek.