Jean Monnet Burs Programı yazılı sınav sonuçları açıklandı!

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği (AB) tarafından finansmanı yapılan Jean Monnet Burs Programı 2021-2022 akademik yılı yazılı sınav sonuçları açıklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 07.07.2021 14:35 GÜNCELLEME 07.07.2021 14:35 EĞİTİM
Jean Monnet Burs Programı yazılı sınav sonuçları açıklandı!
Jean Monnet Burs Programı yazılı sınav sonuçları açıklandı!

Jean Monnet Burs Programı yazılı sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte burstan faydalanmaya hak kazanan bursiyerler duyuruldu. Toplam 5,6 milyon avro bütçeli Burs Programı kapsamında 2021-2022 akademik yılında 160 civarında bursiyer, Avrupa’nın en saygın eğitim kurumlarında yüksek lisans ve araştırma programlarına katılabilecek. Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Jean Monnet Burs Programı Yazılı Sınav sonuçlarının açıklanmasına ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Uzun ve zorlu bir değerlendirme süreci sonunda Jean Monnet Bursunu almaya hak kazanarak diğer Avrupa ülkelerinde yüksek lisans ve araştırma programlarına katılma imkânı kazanan tüm bursiyerlerimizi gönülden kutluyorum. Yapacakları akademik çalışmalar ile AB sürecimize katkıda bulunmanın yanı sıra, ülkemizin Avrokrat insan gücü olarak Avrupa’nın geleceğinin şekillenmesine de katkıda bulunacaklar” dedi. 

Hisarcıklıoğlu duyurdu: İşte meslek lisesi adayları için özel teşviklerİşte meslek lisesi adayları için özel teşvikler

2 BİNİN ÜZERİNDE KİŞİ BURS OLANAĞINDAN YARARLANDI

Türkiye’nin, uygulama süreci en uzun soluklu projeleri arasında yer alan, özel olarak ülkemize yönelik bir imkân sunan Program’dan, bugüne kadar iki binin üzerinde kişi faydalandı ve Avrupa Birliği ile ilgili konularda akademik çalışmalar gerçekleştirdi.

İl milli eğitim müdürlükleri ile ilgili kritik kararİl milli eğitim müdürlükleri ile ilgili kritik karar

Program 2007 yılından itibaren AB Başkanlığı tarafından yürütülmekte olup, 2007-2021 yılları arasında yaklaşık 60 milyon avro tahsis edilmiştir. Program’dan kamu kurumlarında ya da özel sektör kuruluşlarında çalışanlar; üniversitelerimizde akademik ya da idari personel olarak görev yapanlar ile lisans son sınıf, yüksek lisans veya doktora öğrencisi olarak öğrenim görenler faydalanabilmektedir. Burs kapsamında, bursiyerlerin okul ücreti, aylık yaşam giderleri karşılanmakta ve bir defaya mahsus vize ve sağlık sigortası gibi masraflar için sabit ödenek sağlanmaktadır.

Yaz Kur'an kursları pazartesi çocuk sesleriyle şenlenecekYaz Kur'an kursları çocuk sesleriyle şenlenecek

JEAN MONNET BURS PROGRAMI

Avrupa Birliği üye ülkelerinde eğitim imkânı sunan Jean Monnet Burs Programı, Avrupa Birliği tarafından finanse edilmekte ve Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı, Merkezi Finans ve İhale Birimi ile Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu işbirliğinde yürütülmektedir. Program ile Türkiye’nin AB müktesebatı konusunda bilgi sahibi insan kaynağı güçlendirilmekte, böylece müktesebatın etkin bir şekilde uygulanabilmesi için gerekli idari kapasitenin oluşmasına katkı sağlanmaktadır. Bur Programı ile gerek kamu ve özel sektörde gerekse akademik camiada, özellikle AB uyum sürecini destekleyecek nitelikli iş gücünün artırılması ve böylelikle sürecin hızlandırılması amaçlanmakta; bursiyerlerin eğitim aldıkları alanda yetkinlikleri artmakta, AB'nin işleyişi ile ilgili bakış açıları genişlemektedir. Aynı zamanda, AB üyesi ülkelerde kalınan süre zarfında tesis edilen bireysel ilişkiler üzerinden karşılıklı ön yargıların aşılmasına da katkıda bulunulmaktadır. Jean Monnet Burs Programı kapsamında bursiyerler vasıtasıyla Türkiye ile AB arasındaki sivil toplum diyaloğunun güçlendirilmesine de uzun zamandır önemli bir destek sağlanmakta, ülkelerarası akademik ilişkiler geliştirilmekte, bursiyerlerimizin diğer Avrupa ülkelerindeki meslektaşları ile aralarında kalıcı köprüler kurulmaktadır.

Program hakkında ayrıntılı bilgi için: www.jeanmonnet.org.tr

 

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR