Reklam filmine tepki geldi: Apple özür diledi

Apple, iPad tabletinin yeni modeli için yayımlanan reklam filmine gelen tepkiler üzerine özür diledi. Çok sayıda kişi, Apple CEO'su Tim Cook'un X hesabına "Apple ürünleri satın almaktan utanç duyuyorum" cevabıyla tepki gösterdi.

ABONE OL
GİRİŞ 10.05.2024 11:45 GÜNCELLEME 10.05.2024 11:45 EKONOMİ
Reklam filmine tepki geldi: Apple özür diledi

ABD merkezli teknoloji devi Apple, aralarında müzik aletleri ve kitapların da bulunduğu nesnelerin hidrolik bir pres tarafından ezildiğini gösteren bir reklam nedeniyle gelen tepkiler üzerine özür diledi.

BBC'de yer alan habere göre, Apple pazarlama ekibi, yaratıcılığın en yeni iPad'e nasıl sıkıştırıldığını göstermeyi amaçladıklarını söyledi.

Apple pazarlama yöneticilerinden Tor Myhren, yaptığı açıklamada "Amacımız her zaman kullanıcıların iPad aracılığıyla kendilerini ifade etme ve fikirlerini hayata geçirme yollarını övmektir. Bu videoyla hedefi ıskaladık ve özür dileriz" ifadesinde bulundu.

Apple'ın CEO'su Tim Cook, sosyal medya platformu X'te yaptığı paylaşımda "yaratıcı" süreçlerde hayal gücünün önemine değindi.

Apple'ın reklamını şiddetle eleştiren aktör ve film yapımcısı Justine Bateman, reklamın"sanatı ezdiğini" söyledi.

Film endüstrisinde yapay zeka kullanımını şiddetle eleştiren aktör ve film yapımcısı Justine Bateman, Apple'ın reklamının "sanatı ezdiğini" söyledi.

Söz yazarı Crispin Hunt ise müzik aletlerini yok etme eyleminin kitap yakmayı çağrıştırdığını ifade ederken çok sayıda kişi Tim Cook'un X hesabına "Apple ürünleri satın almaktan utanç duyuyorum" cevabıyla tepki gösterdi.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR