İndirim işe yaradı! Apple'ın Çin'deki iPhone satışlarında büyük artış!

Apple'ın Çin'deki iPhone satışları geçen senenin nisan ayına kıyasla yüzde 52 artış gösterdi.

ABONE OL
GİRİŞ 28.05.2024 16:40 GÜNCELLEME 28.05.2024 16:40 EKONOMİ
İndirim işe yaradı! Apple'ın Çin'deki iPhone satışlarında büyük artış!
İndirim işe yaradı! Apple'ın Çin'deki iPhone satışlarında büyük artış!

ABD'li teknoloji şirketi Apple, Çin'deki iPhone satışlarının 2024 Nisan ayında bir önceki yıla göre yüzde 52 yükseltti. Çin Bilgi ve İletişim Teknolojileri Akademisi (CAICT) verilerine göre, Çin'deki toplam akıllı telefon satışları %25,5 artarak 22,7 milyon adede ulaştı.

Akademi'nin son rakamları ülkede akıllı telefon sevkiyatlarının arttığını ve bunların yaklaşık 3,5 milyonunun yabancı markalardan geldiğini gösterdi. Bu tür cihazların büyük çoğunluğunu iPhone oluşturuyor ve yılın ilk iki ayındaki keskin düşüşlerin ardından Mart ayında büyüme kaydetmesinin ardından hızlı bir geri dönüş yaşadı.

Apple ve Çinli bayileri 2024 yılının başından bu yana fiyatları düşürüyor ve bu anlaşmalar ülkedeki 18 Haziran alışveriş festivaline eşlik eden satış sezonuna kadar uzanıyor. Cupertino, California merkezli Apple, premium pazar payını Huawei Technologies Co. şirketine kaptırdığı için en yeni nesil telefonlarının satışlarında çift haneli düşüşler gördü.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR