Tesla sadece bu yıl çalışanlardan yüzde 25'ini işten kovdu!

Elon Musk'ın Nisan ayında yaptığı işten çıkarma açıklaması Tesla'nın işgücünü azaltmaya başlamasına neden oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 23.06.2024 15:16 GÜNCELLEME 23.06.2024 15:16 EKONOMİ
Tesla sadece bu yıl çalışanlardan yüzde 25'ini işten kovdu!

Elon Musk'ın kuruluşunun bu yıl çalışan sayısını en az %14 oranında azalttığını ortaya koyan son raporlara göre Tesla kampı için her şey pek de iyi gitmiyor gibi görünüyor. Çalışan sayısını azaltmaya yönelik bu agresif yaklaşım, Musk'ın Nisan ayında Tesla'nın önümüzdeki günlerde küresel işgücünü %10 oranında azaltacağını açıklamasından kısa bir süre sonra geldi.

ELON MUSK'IN ŞİRKETİ TESLA KÜRESEL İŞGÜCÜNÜ %14 ORANINDA AZALTIYOR

Geçen yıl 31 Aralık'ta mevcut olan verilere göre, çalışan sayısı küresel olarak 140.473 kişiydi ve bu sayı saatlik ve maaşlı çalışanları içeriyordu. Ancak, CNBC'de yayınlanan bir rapora göre, güncellenen sayım, küresel işgücünün bir parçası olarak kuruluş için çalışan yalnızca 121.000 kişi olduğunu ve insan gücünde %14'lük bir düşüş olduğunu gösterdi.

Elon Musk'ın tüm çalışanlara gönderdiği mailden işten çıkarma sayısı gözlemlendi
Bununla birlikte, bu özel bilgi herhangi bir sonlu bordro verisinden değil, muhtemelen tüm çalışanların işaretlenmiş olması gereken 17 Haziran tarihli bir 'herkes' posta zincirinden elde edilmiştir.

Bu e-postada sadece yaklaşık 121.000 kişinin işaretlendiği görülüyor ki bu da Tesla'daki işgücünde bir azalma olduğunu gösteriyor. 'Herkes' maili, ilgili departmanlarda Tesla için çalışan geçici çalışanları da içeriyor.

KAYNAK : HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR