Tesla faciaya neden oluyordu! 'Gerekirse aracımı ortadan ikiye bölün!'

Aküsü biten Tesla'nın içinde mahsur kalan 20 aylık bir kız çocuğu, Arizona'nın sıcaklığı içinde ölüm tehlikesi geçirdi. Durumu gören büyükanne torununun kurtarılması için "gerekirse aracı ortadan ikiye bölün" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.06.2024 10:06 GÜNCELLEME 24.06.2024 12:40 TEKNOLOJİ
Tesla faciaya neden oluyordu! 'Gerekirse aracımı ortadan ikiye bölün!'
Tesla faciaya neden oluyordu! 'Gerekirse aracımı ortadan ikiye bölün!'

Arizona'da ki sıcak hava dalgasının ortasında 20 aylık bir kız çocuğu, aracın aküsünün uyarı vermeden bitmesi üzerine Tesla Model Y'nin içinde mahsur kaldı.

ABD merkezli yerel haber kanalı AZFamily'nin bildirdiğine göre, Torunuyla birlikte Phoenix Hayvanat Bahçesi'ne gitmekte olan Renee Sanchez, "Kapıyı kapattım, arabanın etrafından dolaştım, ön koltuğa bindim ve arabam çalışmıyordu, çeri giremedim. Telefon anahtarım açmadı. Kart anahtarım da açmadı." dedi.

Sanchez 911'i aradıktan sonra yerel Scottsdale itfaiyesinin hemen müdahale ettiği belirtildi.

"ARABAMI İKİYE BÖLSENİZ DE UMURUMDA DEĞİL, ONU DIŞARI ÇIKARIN"

Sanchez. yaptığı açıklamada: "Buraya geldiklerinde ilk söyledikleri şey, bu bir Tesla. Bu arabalara binemeyiz' oldu. Ben de dedim ki, 'Arabamı ikiye bölmek zorunda kalsanız da umurumda değil. Sadece onu dışarı çıkarın." dedi.

Daha sonra küçük kız, baltayla camı kıran itfaiyeciler tarafından güvenli bir şekilde kurtarıldı.

SÜRÜCÜ UYARILMADI

Mutlu sona rağmen, olay göze çarpan bir güvenlik ihmalini vurgulamaktadır. Genellikle Tesla sahipleri, aracın elektrik sistemleriyle ilgilenen 12 voltluk batarya zayıfladığında uyarılırlar ancak Sanchez hiçbir zaman böyle bir uyarı almadı, bir Tesla temsilcisinin daha sonra kendisine doğruladığı bildirildi.

AZFamily'ye verdiği demeçte, "O akü gittiğinde, terleyeceğiniz için suyun içinde ölürsünüz," dedi.

Sürücü tarafında yolcuların inmesini sağlayan manuel bir mandal var. Ama kızın yaşı küçük olduğu için bu bir seçenek değildi.

TESLA HATAYI DÜZELTME KONUSUNDA ÇOK PASİF

Tesla'ların içinde mahsur kalan insanlarla ilgili çok sayıda incelenen raporda, elektrikli araç üreticisinin sistemi yeniden tasarlamak veya sürücüleri gizli manuel serbest bırakmaya nasıl erişecekleri konusunda eğitmek için yeterince çaba göstermediğini ortaya koydu..

Arizona'da yaşayan ve Tesla sahibi Rick Meggison, geçen yıl 100 derece sıcakta mahsur kaldıktan sonra Phoenix ABC15'e verdiği demeçte, "Orada olduğunu bilmediğiniz sürece orada olduğunu bilemezsiniz" dedi.

SUÇLU ARANIYOR...

Fortune'un haberine göre, Sanchez'in torununun karıştığı son olay süregelen bir tartışmanın altını çiziyor. Tesla'nın acil durum müdahale kılavuzuna ayak uydurmak itfaiyenin görevi mi, Tesla mı suçlu tartışma konusu.

Her iki durumda da, manuel mandalın bilinmesi bu özel durumda yardımcı olmazdı.

GÖSTERİŞE GÜVENLİKTEN DAHA ÇOK ÖNEM VERİLİYOR

Brooks, "Bu araçların nasıl üretileceğini belirleyen federal bir standart olmadığında, Tesla çok nadiren güvenli rotaları seçiyor," dedi ve ekledi "Genellikle gösterişli bir şey seçiyorlar: güvenlik en son sırada geliyor."

KAYNAK : HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 33 TÜMÜ
  • misafir 6 gün önce Şikayet Et
    gelecek elektriklide değil. bugün okuduğum bir haber de Volkswagen in içten yanmalı otomobillere 60 milyar euroluk bir yatırım yapacağını yazıyordu. Türkiye de bunu görüp togg da yeni yatırımlara yönelmeli. yoksa fisker gibi kısa bir süre sonra batar. elektrikli otomobil satışları avrupada hızla geriliyor. japonlar bunu iyi okuyup yıllar önce tam elektrikli yerine hibrit e yatırım yaptılar..
    Cevapla
  • Tüplü ve a LNGli 6 gün önce Şikayet Et
    Ablasının TOGG verelim
    Cevapla
  • Kosovalı 51 6 gün önce Şikayet Et
    TOGG. Yerli ve Milli.
    Cevapla
  • Misafir 6 gün önce Şikayet Et
    Bu elektrikli araclarda cok zarar olacak
    Cevapla
  • Serdar 6 gün önce Şikayet Et
    Camları kırılmaz galiba....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR