Enerji sektörünün büyük buluşması Boğaziçi Üniversitesi’nde

Boğaziçi Üniversitesi, 25-28 Haziran 2024 tarihlerinde 70 ülkeden 450 delegenin katılımıyla 45. IAEE Uluslararası Konferansı’na ev sahipliği yapacak.

ABONE OL
GİRİŞ 24.06.2024 18:47 GÜNCELLEME 25.06.2024 09:56 EKONOMİ
Enerji sektörünün büyük buluşması Boğaziçi Üniversitesi’nde

Uluslararası Enerji Ekonomisi Derneği (IAEE) ve Enerji Ekonomisi Derneği (EED) işbirliğiyle Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlenecek olan konferansta özel sektör, kamu ve akademiden enerji profesyonelleri, küresel enerji ortamının karşı karşıya olduğu kritik konuları masaya yatıracak. Bu yılki konferansın teması, enerji sistemlerimizi daha sürdürülebilir, güvenli, verimli ve erişilebilir bir geleceğe doğru dönüştürmenin aciliyeti olacak. Konferansta 70 ülkeden 450 delegenin katılacağı programda ağ oluşturma ve işbirliği geliştirme amacıyla sosyal etkinliklere ve atölye çalışmalarına yer verilecek.

Konferansta uluslararası üne sahip konuşmacıların da yer alacağını ifade eden Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci İnci: “Üniversitemiz öncü etkinlikler ile alanında tanınmış küresel aktörleri ülkemize çekmekte, önemli konuların akademik ortamda bilimsel derinliği ile incelenebildiği bir platform sunmakta. Bu etkinlik sayesinde enerji alanında dünyada öne çıkan isimler Boğaziçi Üniversitesi’nde buluşacak ve enerjinin geleceğini konuşacak. Konferansta ikili oturumlar ve teknik oturumların yanında Türkiye’deki yenilikçi enerji projelerini sergileyen teknik turlar da gerçekleştirilecek.” dedi.
Ülkemizin jeopolitik konumu önemli fırsatlar sunuyor.

Boğaziçi Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Konferans Genel Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu ise gerçekleşecek konferansa ilişkin söyle konuştu: “Bir taraftan küresel ısınma tehdidi, diğer taraftan jeopolitik gelişmelerin baskısı, enerji sektöründe dönüşümün aciliyetini ortaya koyuyor. Enerjide sürdürülebilir dönüşüm bir an önce gerçekleşmeli. Ülkemizin jeopolitik konumu ve enerji sektörüne yönelik potansiyeli, bölgesel işbirliği için önemli bir avantaj sağlıyor. Konferansımız bunları incelemek, tartışmak ve değerlendirmek için eşsiz bir fırsat sunmakta.”

100 ÜLKEDEN 4000’DEN FAZLA ENERJİ UZMANI

Bu yıl 45.’si düzenlenecek olan Uluslararası Enerji Konferansı, Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği (IAEE) tarafından gerçekleştiriliyor.  4.000'den fazla enerji uzmanından oluşan küresel üyeliğe sahip ve kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan IAEE, kritik enerji konularında araştırma, eğitim ve diyaloğu teşvik ediyor. 100’den fazla ülkede üyesi bulunan IAEE’nin sektörün gelişimine yön veren konferansları dışında “The Energy Journal”, “Economics of Energy & Environmental Policy” ve “Energy Forum” gibi enerji dünyasında önde gelen yayınları bulunuyor. 

 

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR