S. Arabistan'dan Türkiye'ye 5 milyar dolarlık yatırım planı!

Cevdet Yılmaz'ın Türkiye'de 5 milyar dolarlık yatırım planladığını söylediği ancak ismini vermediği şirket belli oldu. Suudi enerji şirketi Acwa Power'ın 2017'deki yatırımının ardından Türkiye'yi bir kez daha radarına aldığı belirtildi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.10.2024 10:48 GÜNCELLEME 02.10.2024 10:48 EKONOMİ
S. Arabistan'dan Türkiye'ye 5 milyar dolarlık yatırım planı!

Enflasyonu dizginlemek için uygulamaya konan ekonomi politikasının bir amacı da Türkiye'ye dış yatırımları çekmek. Bunun için Asya, ABD ve Körfez'de hükümet şirketlerle bir araya gelirken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz geçen günlerde Suudi Arabistanlı bir şirketin ilgisinden söz etti.

"Suudilerin sahibi olduğu bir şirket, enerji ve diğer sektörlerde Türkiye’ye 5 milyar dolarlık yatırım yapmak istediğinden bahsetti" diyen Yılmaz, şirket adı vermekten kaçındı.

ACWA POWER, BAKANLIKLA GÖRÜŞÜYOR

Bloomberg, bir kaynağına dayandırdığ haberinde, Yılmaz'ın bahsettiği enerji şirketinin Acwa Power olduğunu yazdı. Şirketin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'yla görüştüğü ancak hangi aşamada olduğu belirtilmedi.

Acwa Power sözcüsü ise "Bölgedeki iş geliştirmemizin bir parçası olarak Türkiye’deki taraflarla görüşmeler yapıyoruz, ancak bu noktada daha fazla ayrıntı veremeyiz” dedi.

Acwa Power’ın Türkiye’deki ilk yatırımı olan Kırıkkale’deki kombine doğalgaz çevrim santrali 2017 yılında açıldımıştı. Santralin 950 megavat kapasitesi bulunuyor.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR