Bakan Şimşek: Cari açığın 15 milyar dolara gerilemesini bekliyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Yıllık cari açığın Ağustos'ta yaklaşık 15 milyar dolara gerilemesini, Eylül'de de benzer seviyelerde gerçekleşmesini bekliyoruz" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.10.2024 15:08 GÜNCELLEME 02.10.2024 16:00 EKONOMİ
Bakan Şimşek: Cari açığın 15 milyar dolara gerilemesini bekliyoruz

 Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, eylülde yıllık dış ticaret açığının 79 milyar dolara gerilediğini bildirerek, "Yıllık cari açığın ağustosta yaklaşık 15 milyar dolara gerilemesini, eylülde benzer seviyelerde gerçekleşmesini bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Şimşek, sosyal medya hesabından dış ticaret dengesine ilişkin paylaşım yaptı.

Eylülde yıllık dış ticaret açığının geçen yılın mayıs ayına göre 43 milyar dolar azalarak 79 milyar dolara gerilediğine işaret eden Şimşek, "Yıllık cari açığın ağustosta yaklaşık 15 milyar dolara gerilemesini, eylülde benzer seviyelerde gerçekleşmesini bekliyoruz. Böylece üçüncü çeyrekte yıllık cari açığın milli gelire oranı yüzde 1,5'in altına gerileyecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Şimşek, azalan cari açığın, dış finansman ihtiyacını düşürdüğünü, makro finansal istikrarı destekleyerek temel hedef olan kalıcı fiyat istikrarına önemli katkı sağladığını kaydetti.

Bakan Bolat Eylül ayı ihracat rakamlarını açıkladı

Bakan Şimşek açıkladı: Dar gelirliye sosyal konut projeleri geliyor

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR