Oruç Reis Somali yolcusu

Türkiye, Somali denizlerinde petrol ve doğal gaz arayacak. Son gelişmeyi duyuran Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, MTA Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisinin cumartesi günü Somali'ye yolcu edileceğini bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.10.2024 10:56 GÜNCELLEME 02.10.2024 11:25 EKONOMİ
Oruç Reis Somali yolcusu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, MTA Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisinin cumartesi günü Somali'ye yolcu edileceğini bildirdi

3 BLOKTA DOĞAL GAZ VE PETROL ARAYACAK

Bakan Bayraktar daha önce yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, Somali denizlerinde 3 blokta hidrokarbon kaynağı arayacağını bildirmişti.

7 GEMİLİK DEV ENERJİ FİLOSU

Türkiye denizlerde hidrokarbon arama ve üretim çalışmalarında 7 gemilik dev bir filoya sahip bulunuyor. MTA Oruç Reis ve Barbaros Hayreddin Paşa sismik araştırma gemilerinin yanı sıra Fatih, Yavuz, Kanuni ve Abdülhamid Han isimli 4'te sondaj gemisi bulunuyor.

Filoya son olarak denizde konumlanarak üretim yapabilecek yüzer üretim, depolama ve tahliye (FPSO) gemisi eklenirken, geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye getirilen geminin gerekli donanımlar sonrasında Karadeniz gazındaki üretim kapasitesinin artırmak için Sakarya Gaz Sahası'na gönderilmesi hedefleniyor.

KAYNAK : AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR