Kredi kartlarından neden Savunma Fonu kesintisi yapılacak? Bakan Şimşek açıkladı

TBMM'ye sunulan 12 maddelik kanun teklifi içerisinde Savunma Sanayi Fonu'nun gelirlerini artırmaya yönelik düzenleme, vatandaşlar tarafından araştırılıyordu. Peki kredi kartlarından neden fon kesintisi yapılacak? Savunma Sanayi Fonu nedir?

ABONE OL
GİRİŞ 15.10.2024 10:59 GÜNCELLEME 15.10.2024 10:59 EKONOMİ
Kredi kartlarından neden Savunma Fonu kesintisi yapılacak? Bakan Şimşek açıkladı

Savunma Sanayii İle İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM’ye geçtiğimiz günlerde sunuldu.

Bu kapsamda limiti 100 bin liranın üzerinde olan kredi kartlarından yıllık olarak 750 TL ücret alınacağı açıklanmıştı. Bakan Şimşek, bugün yaptığı açıklamada kredi kartlarından neden 750 TL Savunma Sanayi Fonu alınacağını açıkladı.

KREDİ KARTLARINDAN NEDEN 750 TL ALINACAK?

Bakan Şimşek yaptığı açıklamada, ''Savunma projelerine kaynak gerekiyor. Savunma Sanayi fonunda ciddi şekilde para veriyoruz. Bu sene 165 milyara çıkarttık. Birçok yerden öneri alındı. Ekonomi Kurmayları ile çalışıldı. Bu paket tamamen savunmaya kaynak için hazırlandı. Bu paket tamamen Savunma Sanayi Fonu'na gidecek. Bütçe açıklığını azaltmak için yapılmış bir paket değil.'' ifadelerini kullandı.

SAVUNMA SANAYİ FONU NEDİR? ZORUNLU MU?

TBMM'ye verilen yasa teklifinde, Savunma Sanayi Fonunun gelirlerini artırmak amacıyla birkaç düzenleme yapıldı. Yeni düzenleme ile birlikte kredi kartlarından, tapu kadastro işlemlerinden Savunma Sanayi Fonu tahsil edilebilecek.

Bu düzenlemeye göre limiti 100 bin Türk TL ve üzerinde olan kredi kartlarının hamillerinden her bir kart başına yıllık 750 TL Savunma Sanayii Destekleme Fonuna katılma payı alınacak.