AB, İsveç'in çelik üretimini "karbonsuzlaştırma" girişimini onayladı

Avrupa Birliği, İsveç'in çelik şirketi SSAB'ye üretiminde karbon salımını ortadan kaldırmak için 128 milyon avro kamu desteği verilmesini onayladı.

ABONE OL
GİRİŞ 21.10.2024 15:27 GÜNCELLEME 21.10.2024 15:27 EKONOMİ
AB, İsveç'in çelik üretimini "karbonsuzlaştırma" girişimini onayladı

AB Komisyonu, Yeşil Mutabakat Sanayi Planı doğrultusunda İsveç'in çelik üretimini "karbonsuzlaştırmak" için hazırladığı destek planının kabul edildiğini açıkladı.

Plan kapsamında, İsveç'in SSAB'nin Lulea'daki kömür bazlı çelik üretim sürecinden sıfır emisyonlu bir sisteme geçiş projesine 128 milyon avro kamu desteği sağlayacağı ifade edilen açıklamada, önlemin AB'nin çevre, iklim ve sanayi hedeflerine ulaşılmasına katkıda bulunacağı, Rus fosil yakıtlarına bağımlılığı azaltacağı ve yeşil dönüşümü hızlandıracağı kaydedildi.

Açıklamada, yardımın doğrudan hibe şeklinde olacağı, bunun ocak, döküm malzemesi ve ekipman alımına katkı sağlayarak çelik fabrikasının dönüşümüne katkı sunacağı belirtilerek, tesisinin 2029 itibarıyla yeşil çelik üretimine geçişinin öngörüldüğü ifade edildi.

AB üyesi ülkelerin kamu desteklemelerini ne şekilde sağlayacaklarını belirleme yetkisi, AB Komisyonunun görev alanına giriyor.

Üye ülkeler, kamu desteklemelerini sadece rekabete zarar vermeyecek şekilde ve kamu yararına uygun durumlarda AB'den onay alarak kullanabiliyor.

KAYNAK : AA
Emre Genç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emre Genç

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul’da doğdu. Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden 2021 yılında lisans derecesiyle mezun oldu. 2017 yılında Üniversite Televizyonu’nda başladığı kariyerinde 3 yıl boyunca spor spikerliği ve muhabirliği görevlerinde bulundu. Daha sonra 2020 yılında özel bir haber kanalında haber ve spor editörlüğü yaptı. Ardından Turkuvaz Medya Grubu’nda editörlük görevinde bulundu. 2024 Mayıs ayından itibaren Kanal 7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com’da editör olarak görevini sürdürmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR