Rekabet Kurumu duyurdu! Netflix artık bunu yapamayacak! Türk dizilerinde yeni dönem!

Rekabet Kurumunca, Netflix'in orijinal Türk içeriklerinin bir bölümünü, daha önce çalışmadığı yapım şirketleriyle hayata geçireceği, markalı Türk içeriklerin seçiminin objektif kriterler dikkate alınarak yapılacağı bildirildi.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 11.06.2026 20:02 GÜNCELLEME 11.06.2026 20:19 GÜNCEL
Rekabet Kurumu duyurdu! Netflix artık bunu yapamayacak! Türk dizilerinde yeni dönem!
Rekabet Kurumu duyurdu! Netflix artık bunu yapamayacak! Türk dizilerinde yeni dönem!

Rekabet Kurumunun internet sitesinden Netflix'teki Türk yapımı içerikler ile ilgili önemli bir açıklama yapıldı.

REKABET KURUMUNDAN NETFLİX AÇIKLAMASI

Açıklamada, Netflix'in daha önce çalışmadığı yapımcılara platformunu açacağı belirtilerek, "Netflix, orijinal Türk içeriklerinin bir bölümünü daha önce çalışmadığı yapım şirketleriyle hayata geçirecek." ifadeleri kullanıldı.

Her yıl senarist, yönetmen ve yapımcıların katılacağı en az bir "Proje Sunum Günü" etkinliğinin düzenleneceği aktarılan açıklamada, buna en az 80 katılımcının davet edileceği bildirildi.

'NETFLİX, ARTIK KENDİSİNE YAPILAN PROJE BAŞVURULARINA YAZILI DÖNÜŞ YAPMAK ZORUNDA'

Açıklamada, içerik seçim kriterlerinin de değişeceğine işaret edilerek, şu bilgiler verildi:

"Markalı Türk içeriklerin seçimi, Netflix küresel içerik yöneticilerinin aktif katılımı ve onayı ile objektif kriterler dikkate alınarak yapılacak. Netflix, artık kendisine yapılan projelere ilişkin başvuruları belirli sürelerde değerlendirerek, başvurulara yazılı dönüş yapmak zorunda. Türk dizilerini, filmlerini ve müzik eserlerini uzun süre yalnızca Netflix'te tutan uygulamaların süresi kısalacak. Böylece yapımlar belirli koşullarda farklı mecralarda da yer alabilecek."

ARTIK OYUNCU, SENARİST VE YÖNETMENLERE 'YALNIZCA BENİMLE ÇALIŞACAKSIN' DİYEMEYECEK

Netflix'in oyuncu, senarist ve yönetmenlerle "Yalnızca benimle çalışacaksın" anlamına gelen münhasır sözleşmeler yapamayacağı vurgulanan açıklamada, Netflix tarafından yapımcılara, dizilerin yurt dışı dağıtımından gelir paylaşımı ve bölüm başı bonus gibi ek imkanlar sağlanacağı da belirtildi.

Açıklamada, yapımcıların projeleri için devlet teşviklerine başvurması ve bu teşviklerden faydalanmasının da artık Netflix'in ön onayına bağlı olmayacağı kaydedildi.

KAYNAK : AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • nkl 25 dakika önce Şikayet Et
    Bu Nefliks midir nedir Rütük kurumu buna yasak getirsin,Çok iyi anılmıyır toplumda,Milletin Ahlakını bozucu film yayınlıyorlarmış üzücü.
    Cevapla
  • ⁴abdullah⁴ 26 dakika önce Şikayet Et
    köpek fliks illetine en ağır ceza verilmeli.hain kuruluş
    Cevapla
  • Misafir 28 dakika önce Şikayet Et
    bu yahudi firma lgbt ve sözde yahudi soykırımı nazi filmlerini zorunlu tutuyor,ysaklanmalı.
    Cevapla
  • Insan 33 dakika önce Şikayet Et
    Adamlar sapıklığı birde yahudilerin edildiğini haklı olduğunu yaymaya çalışıyor.Yani ahir zamanın en şerli dönemini yaşıyor dünya insanlığı.
    Cevapla
  • Misafir 35 dakika önce Şikayet Et
    Bu lanet uyguma kapatılsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR