İstifa iddiası: Mehmet Şimşek'ten açıklama

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, hakkında çıkan istifa haberleri için, "Şahsımla ilgili dolaşıma sokulan istifa iddiaları asılsızdır." dedi. Bakanlık ise, "Gerçek dışı iddialara karşı hukuki haklarımız saklıdır." açıklamasını yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 24.09.2026 20:46 GÜNCELLEME 24.09.2026 21:38 EKONOMİ
İstifa iddiası: Mehmet Şimşek'ten açıklama

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek hakkında çıkan istifa haberlerine sosyal medya platformu X üzerinden yanıt verdi. Bakan Şimşek, X üzerinden yaptığı paylaşımda iddiaların asılsız olduğunu söyledi.

Mehmet Şimşek, "Şahsımla ilgili dolaşıma sokulan istifa iddiaları asılsızdır" dedi. Şimşek ayrıca, "Ülkemizin ekonomik istikrarını hedef alan bu tür spekülatif haberlere itibar edilmemelidir" ifadelerini kullandı.

BİR AÇIKLAMA DA BAKANLIK'TAN

Hazine ve Maliye Bakanlığı da Bakan Mehmet Şimşek ile ilgili ortaya atılan asılsız iddialara yönelik yazılı açıklama yaptı.

'BAKANIMIZIN HİÇBİR İŞ İLİŞKİSİ, ORTAKLIĞI VEYA TİCARİ BAĞI OLMAMIŞTIR'

Sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Bugün bir gazetede yayımlanan köşe yazısında, bir şahsın dilekçesinde başka bir kişiye atfettiği sözlerden hareketle Sayın Bakanımız hakkında gerçek dışı imalarda bulunulmuştur. Sayın Bakanımızın adı geçen aracı kurumla ya da bu kurumun sahip yöneticileriyle, İngiltere'de veya başka herhangi bir yerde, kamu görevi öncesinde ya da sonrasında hiçbir iş ilişkisi, ortaklığı veya ticari bağı olmamıştır" ifadelerine yer verildi.

'GERÇEK DIŞI İDDİALARA KARŞI HUKUKİ HAKLARIMIZ SAKLIDIR'

Açıklamada, "Sayın Bakanımız, 2000-2007 yılları arasında Merrill Lynch'in araştırma biriminde görev yapmıştır. Bu görev, herhangi bir kurumla ticari ilişki kurma veya iş verme yetkisi içermemektedir. Merrill Lynch gibi küresel bir bankanın Türkiye'deki birçok aracı kurumla kurumsal düzeyde çalışmış olması, Sayın Bakanımız ile herhangi bir kişi arasında iş ilişkisi bulunduğu anlamına gelmez. Bir kişinin kendine itibar ya da nüfuz izlenimi kazandırmak için Sayın Bakanımızın adını kullandığı iddiası, Bakanımızla herhangi bir ilişki bulunduğunu göstermez. Böyle bir durum söz konusuysa sorumluluğu kişiye aittir. Gerçek dışı iddialara karşı hukuki haklarımız saklıdır" denildi.

KAYNAK : İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR