Elazığ'da uğur böceğine benzeyen zehirli 'Esus Cinnaberinus' örümceği görüldü

Elazığ'ın Baskil ilçesinde halk arasında uğur böceği örümceği olarak da bilinen zehirli 'Esus Cinnaberinus' isimli zehirli örümcek görüldü.

ABONE OL
GİRİŞ 18.10.2022 10:59 GÜNCELLEME 18.10.2022 12:36 ÜLKE'DE BUGÜN
Elazığ'da uğur böceğine benzeyen zehirli 'Esus Cinnaberinus' örümceği görüldü

Elazığ'ın Baskil ilçesinde Türkiye'nin birçok bölgesinde görülen ve halk arasında uğur böceği örümceği olarak bilinen zehirli 'Esus Cinnaberinus' türü örümcek görüldü. Bir vatandaşın yolda yürürken fark edip görüntülediği örümcek türü tedirginliğe de neden oldu.

'İLK KEZ BÖYLE DEĞİŞİK BİR ÖRÜMCEK GÖRDÜM'

Yerde kırmızı renkli bir şeyin hareket ettiğini ve yakından baktığında örümcek olduğunu gördüğünü belirten Umut Ağrıtmış, ''Arkadaşlarım ile doğa yürüyüşü yapıyorduk. Yerde kırmızı renkli bir şeyin hareket ettiğini gördüm ve yakından baktığında örümcek olduğunu fark ettim. Videosunu çektiğim örümceği internette araştırdığımda halk arasında zehirli uğur böceği örümceği olarak bilinen Esus Cinnaberinus olduğunu gördüm. İlk kez böyle değişik bir örümcek gördüm. Hemen telefon ile görüntüledim. Sonra örümcek otların içerisinde kayboldu” dedi.

Uzmanlar, böceğin zehirli türlerinin de olduğunu belirtti.

KAYNAK : İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR