Fenerbahçe Mame Thiam'ı açıkladı!

Fenerbahçe uzun süredir görüşme halinde olduğu Kasımpaşa'nın golcü oyuncusu Mame Thiam'ı transfer ettiğini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 18.08.2020 10:05 GÜNCELLEME 18.08.2020 10:43 Fenerbahçe
Fenerbahçe Mame Thiam'ı açıkladı!

Transfer döneminde flaş hamleler yapan Fenerbahçe bu kez de Mame Thiam'ı renklerine bağladığını duyurdu. Sarı lacivertliler, Thiam'ın 3 yıllık resmi sözleşmeye imza attığını bildirdi.



Resmi siteden yapılan açıklamada, "Kulübümüz, Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa'da forma giyen Mame Thiam için kulübü ve kendisiyle yapılan görüşmeler sonucunda anlaşma sağlamıştır. Kulübümüz, Senegalli forveti 3 yıllığına renklerine bağlamıştır. Çubuklu formamızla mücadele edecek 27 yaşındaki Thiam'a ailemize hoş geldin diyor; kendisine, taraftarlarımızın limit tanımayan sevgi ve desteğiyle nice şampiyonluklar diliyoruz." denildi.



Senegalli futbolcu, geçen sezon 11 gol, 4 asistle Kasımpaşa'ya 10 puan kazandırarak takımının ligde kalmasında önemli rol oynamıştı.



MOUSSA SOW'U ÖRNEK ALIYOR

 

 

Mame Thiam’ın hem geçmişi hem de oyun stili herkesin ilgisini toplamaya yetti. Senegalli golcü, oyun tarzı olarak vatandaşı Moussa Sow’a benzetiliyor. 2012-15 ve 2016-17 dönemlerinde Fenerbahçe forması giyen Sow, ülkesi Senegal adına çok önemli bir isimdi. Thiam’ın da sarı-lacivertlilerin unutulmaz yıldızını örnek aldığı ortaya çıktı.

INTER TARAFINDAN KEŞFEDİLDİ

 

 

Öte yandan 28 yaşındaki futbolcunun geçmişinde İtalya’nın önemli bir yeri var. Henüz 16 yaşında iken Inter tarafından keşfedilen Thiam, Serie C, Serie B ve Serie A seviyesinde tüm tecrübeleri yaşadı. 22 yaşında iken de Juventus’un dikkatini çekerek transfer edilen başarılı yıldız, özellikle son yıllarda İran ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde yakaladığını çıkışını Türkiye’de sürdürdü.