UEFA'da, Türk futbolunun kader günü!

UEFA'nın Sivasspor ve Eskişehir'e karşı açtığı soruşturmanın duruşması bugün Nyon'da yapılacak.

ABONE OL
GİRİŞ 02.06.2014 11:24 GÜNCELLEME 02.06.2014 11:24 Futbol
UEFA'da, Türk futbolunun kader günü!

UEFA'nın Sivasspor ve Eskişehir'e karşı açtığı soruşturmanın duruşması bugün Nyon'da yapılacak.Mecnun Otyakmaz'ın Temyiz Kurulu'ndaki ifadesi '3 Temmuz' dosyasının kaderini değiştirebilir.

UEFA'nın Sivasspor ve Eskişehir'e karşı açtığı soruşturmanın duruşması bugün Nyon'da yapılacak. UEFA, Disiplin Kurulu'nu by-pass ederek dosyayı Temyiz Kurulu'na gönderdi. Duruşmada Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz'ın "Trabzonspor bize şike teklif etti" şeklinde ifade verip, savunmasını isimlerle detaylandırılması dosyanın gidişatını değiştirebilir. Sivas Korcan Çelikay, Eskişehir ise Ümit Karan nedeniyle ceza alabilir.

UEFA, Sivas ve Eskişehir'in savunmalarını yeterli bulmazsa iki kulübün Avrupa kupalarına katılmasına tedbir koyup, dosyayı Disiplin Kurulu'na sevk edecek. Bu durumda F.Bahçe ve Beşiktaş'ın ardından şikeden ceza alan takım sayımız 4'e yükselir. Bu rakam da 17 Temmuz'da UEFA'nın TFF'ye karşı açtığı soruşturmada Türkiye'yi daha da zor duruma düşürür.

SİVASSPOR'UN KOZU HAC

UEFA'daki duruşmasına Başkan Mecnun Otyakmaz, yöneticiler ve kulübün tanıkları katılacak. Otyakmaz'ın, kendi ortaya attığı iddianın kahramanlarından Mehmet Yıldız'la da bir görüşme yaptığı ve eski kaptanını İsviçre'ye götürmeye ikna ettiği bildirildi. Otyakmaz'ın Yıldız'a "Hacca gitmiş, dürüst ve inançlı bir insansın. Sana yakışan, bizimle gelip o dönemde yaşananları anlatmaktır" diyerek ikna ettiği belirtildi.

Teşvik teklifinin yapıldığı iddia edilen Abdurrahman Dereli'nin de İsviçre'ye götürüleceği de iddialar arasında...