Danıştay küpeli öğretmen için kararını verdi

Manisa'da 5 yıl önce derslere küpeli girdiği için maaş kesme cezası verilen öğretmen Cuma Toygar, açtığı iptal davasını kazandı.

ABONE OL
GİRİŞ 10.04.2015 14:25 GÜNCELLEME 10.04.2015 14:26 GÜNCEL
Danıştay küpeli öğretmen için kararını verdi

Manisa Necatibey İlköğretim Okulu'nda görev yapan sınıf öğretmeni Cuma Toygar'a derslere küpe takarak girdiği için 2010 yılı Eylül ayında, üç kez uyarıda bulunulmasının ardından 30'da 1 oranında aylık kesme cezası verildi. Öğretmen Toygar ayrıca bir köy okuluna tayin edildi.

YASAK DEĞİL, SİMGE İÇERMİYOR

Bu gelişmelerin ardından avukatı aracılığıyla Manisa İdare Mahkemesi'ne başvuran Toygar, aylık kesme cezasının yürütmesinin durdurulmasını ve iptalini talep etti.

Dava dilekçesinde, aylıktan kesme cezasının hukuka aykırı olduğu, Toygar'ın toplumsal yaşamdaki farklılıklar ve hoşgörü konulu derste küpe takarak, özgürlük anlayışının gelişmesini örneklemeye çalıştığı; buna yönelik olarak okul yönetimi tarafından üç kez uyarı yapıldığı, ardından disiplin cezası uygulandığı, mevzuat açısından bakıldığında, erkek öğretmenlerin küpe takmasının yasaklanmadığı, takılan küpenin de herhangi bir simge içermediği vurgulandı.

KAYNAK : DHA