O hakimler için HSYK kararını verdi!

HSYK 2. Dairesi tahliye kararı veren İstanbul ve Şanlıurfa'daki 3 hakimi açığa aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 27.04.2015 15:51 GÜNCELLEME 30.04.2015 18:19 GÜNCEL
O hakimler için HSYK kararını verdi!

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), "Paralel Yapı" soruşturmaları kapsamında tutuklular hakkında tahliye kararı veren iki hakimi, haklarındaki soruşturma sonuçlanıncaya kadar tedbiren açığa aldı.

HSYK 2. Dairesi, İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Metin Özçelik ile İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Mustafa Başer'in, haklarındaki soruşturma sonuçlanana kadar tedbiren açığa alınmasına karar verdi.

Daire, usulsüz dinlemelere ilişkin Şanlıurfa merkezli 11 ilde gerçekleştirilen operasyonda tutuklanan 3 polisin tahliyesine karar veren nöbetçi Hakim Habil Kahraman'ı da tedbiren açığa aldı. Dairenin hakimler hakkındaki kararları, oy çokluğuyla aldığı öğrenildi.

BAŞKAN'DAN AÇIKLAMA

HSYK 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, "Hakimlerin hukuk kaosu yaratmaya hakkı yoktur. Kimsenin suç işleme özgürlüğü yoktur. Hakimler anayasa ve yasalara aykırı hareket edemez" açıklamasında bulundu.

MÜFETTİŞLER ÖN RAPOR HAZIRLAMIŞTI

HSYK müfettişleri tahliyelerle ilgili ön raporu toplantıdan önce hazırlamış ve Paralel tutuklularına tahliye kararı veren İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Metin Özçelik ve İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Mustafa Başer'in açığa alınması teklifini vermişti.

MAHKEMELER YETKİSİZDİ

"Kararın görevsiz ve yetkisiz mahkemeler tarafından, usul hükümleri hiçe sayılarak verildiği ve yok hükmünde olduğu" açıklanmıştı.

KAYNAK : AA