Metrobüs, ilk kazasını yaptı

Uzun süre gündemi meşgul eden metrobüslerden biri, Cevizlibağ geri dönüş rampasında kaza yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 27.10.2007 01:35 GÜNCELLEME 27.10.2007 01:35 GÜNCEL
Metrobüs, ilk kazasını yaptı

Kazada bariyer olarak kullanılan çelik halat koparken, otobüste maddi hasar meydana geldi. Metrobüslerin dönüş yolunda manevra yapmakta zorlandığı görülürken, bir metrobüs şoförü kullandığı metrobüsü dönüş rampasında döndüremeyerek çelik halatlara çarptı. Metrobüs, başka bir şoför tarafından çekildi.

Edinilen bilgiye göre, Avcılar-Cevizlibağ seferini gerçekleştiren bir metrobüs, geri manevra yaparken dönüş rampasındaki çelik halatlara çarptı. Kazada ölen ya da yaralanan olmazken, metrobüste maddi hasar meydana geldi. Kaza yapan metrobüs daha sonra kriko yardımıyla olay yerinden götürüldü.

Bu arada, metrobüslerin geri dönüş rampasında manevra yaparken, zorlandıkları görüldü. Dar olduğu gözlenen geri dönüş rampasında İETT otobüsü şoförlerine hareket ederken görevlilerin yardım ettikleri görüldü.

Tam bu sırada kameralar kayıttayken bir metrobüs aracı dönüş rampasından dönemedi. Çelik halatlara çarpan otobüsün şoförü, aracını hareket ettirmeye çalıştıysa da başaramadı. Bunun üzerine otobüs şoförü aracından inerek yerine başka bir İETT şoförü aracı kullandı. Metrobüs, rampada bulunan diğer görevlilerin de yardımıyla, dönüş rampasından tekrardan sefere başladı.

Metrobüsün yeni bir proje olduğunu ve bu tür aksaklıkların olabileceğini belirten görevliler, zamanla uygulamanın rayına oturacağını ifade etti.