Şırnak'a düşen uzman istifa ediyor

Uzman erbaş askerlerin, sınava gerek kalmadan kamu kurumlarına yatay geçiş yapabilmeleri, bu konudaki talepleri de arttırınca İçişleri Bakanlığı harekete geçti.

ABONE OL
GİRİŞ 03.01.2008 00:21 GÜNCELLEME 03.01.2008 00:21 GÜNCEL
Şırnak'a düşen uzman istifa ediyor

Meclis İçişleri Komisyonu’nda uzman jandarmalara ilişkin tasarı görüşülürken, AKP’li milletvekilleri ilginç bir şikayette bulundu. Komisyon üyelerinden AKP Sivas milletvekili Selami Uzun, uzman erbaş olarak görev yapan, ancak daha sonra bu görevinden ayrılmak isteyen çok sayıda kişinin kendisinden yardım talep ettiğini söyledi.

ŞIRNAK ÇIKAN İSTİFA EDİYOR

“Öyle çok kişi var ki, ben diyeyim sayısı 300, siz deyin sayısı 3 bin. Her gün bana bir arkadaş geliyor” diyen Uzun, uzman erbaşların başka bir kamu kurumuna atanmak istediğini söyledi. Uzun “Uzman erbaşlar, herhangi bir sınava tabi tutulmaksızın bir başka kuruma atanma imkanına sahip. 2 yıl görev yaptıktan sonra tayini Şırnak’a çıkan hemen ayrılmak istiyor. Hepsi devlet kurumlarının kapısını aşındırıyor. Buna bir çözüm bulunması lazım” diye konuştu. AKP Adana Milletvekili Ali Küçükaydın da bu durumu “ciddi bir problem” olarak gördüğünü belirterek, “Kamu kurumlarına sınavsız atandıkları için sözleşme yenilemeyenlerin sayısı çok fazla” dedi.

“SORUN GÜNDEMİMİZDE’’

İçişleri Bakanı Beşir Atalay ise, uzman jandarmaların 10 yıl görev yapmadan meslekten ayrılamadıklarına dikkat çekti. Uzman erbaşların ise 2 yıl mecburi hizmetten sonra meslekten ayrılabildiklerini anlatan Atalay, şöyle dedi: “Uzman erbaşlar, sınava gerek kalmaksızın, kamu kurumlarına geçiş yapıp, atanabiliyorlar. Ancak ‘Nasıl olsa bir kamu kurumuna atanırım’ diye yanlış bir inanışları var. Çok sayıda kamu kurumuna böyle başvuruların olduğunu da biliyoruz. Ayrılmak isteyen uzman erbaşların hepsi bir kuruma atanıyor değil. Bu bir sorundur ve bizim gündemimizdedir.”

Gazeteport