Deprem üzerinden Diyanet’i karalayan yorumlar tepki çekti!

30 Ekim’de İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki deprem büyük bir yıkıma neden oldu. Enkaz altında kalanları kurtarmak için çalışmalar devam ediyor. Tüm bunlar yaşanırken sosyal medya hesaplarından paylaşılan bazı mesajlar tepki çekti. Diyanet ve Diyanet personelini hedef alan kullanıcılar depremin acısını yaşayan halkı hiçe sayarak, provokasyona imza attılar.

ABONE OL
GİRİŞ 01.11.2020 19:27 GÜNCELLEME 01.11.2020 19:27 GÜNCEL
Deprem üzerinden Diyanet’i karalayan yorumlar tepki çekti!

Ege Denizi Seferihisar açıklarında meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde can kaybı 62'ye yükseldi. Enkaz altında kalanları kurtarmak için AFAD başta olmak üzere arama kurtarma ekipleri canhıraş bir şekilde mücadele ederken, sosyal medyadan gelen bazı yorumlar pes dedirtti.

 

İzmir ve çevresini etkileyen 6,6 büyüklüğündeki depremde halkın acısını yaşamasını bile beklemeden yapılan yorumlar sosyal medyada tepki çekti. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet personeline karşı yapılan skandal içerikli paylaşımlar sosyal medya kullanıcıları tarafından tepkiyle karşılandı.

Yazmış olduğu mesajında "Sağdakinin, soldakinden, insanlık adında daha faydalı olduğuna yemin edebilirim, ispatlayadabilirim" ifadelerini kullanan kullanıcı deprem bölgesindeki insan acısını unutup diyanet personeli olan imamlara hakaret etti.

 

Bir başka kullanıcı da "Diyanet 5 bin yeni yeni din görevlisi alacakmış...Bence AKUT'a yeni arama köpekleri alsalar daha faydalı olur ülkeye" ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı personellerine yapılan bu saygısızca paylaşımlar sosyal medyada tepkiyle karşılanarak, bu tip mesajları paylaşan kişiler hakkında soruşturma başlatılması istendi.

KAYNAK : Haber7